Gata cu santierul in Iosefin: strada Vacarescu a fost reabilitata si deschisa circulatiei

De A.S.
25Comentarii
Gata cu santierul in Iosefin: strada Vacarescu a fost reabilitata si deschisa circulatiei
© TION - Gata cu santierul in Iosefin: strada Vacarescu a fost reabilitata si deschisa circulatiei
Zona Iosefin din Timişoara şi-a schimbat faţa printr-un proiect pe bani europeni de peste 1 milion de euro. A fost deschisă circulaţia pe strada Iancu Văcărescu spre Bega, unde se circulă acum în ambele sensuri, au fost amenajate locuri de parcare pe locul fostelor hale ale pieţei, au fost refăcute trotuarele şi s-au realizat piste pentru biciclişti, s-au montat deja rastele pentru biciclete, bănci şi coşuri de gunoi, iar în peisaj a apărut şi o fântână.

Recepţia lucrărilor de pe strada Iancu Văcărescu a început deja, potrivit reprezentanţilor municipalităţii. Tronsonul de la Bulevardul Regele Carol I la Splaiul Tudor Vladimirescu a fost reabilitat printr-un proiect pe fonduri europene, la fel cum a fost refăcută şi porţiunea spre Bulevardul 16 Decembrie.

Utilajele au dispărut din zonă, şoferii pot circula acum în ambele sensuri pe strada Văcărescu, spre şi dinspre Podul Eroilor, pe câte o bandă pe sens, au fost amenajate locuri de parcare pe mijloc şi pe laterale, în faţa pieţei a fost realizat un mic sens giratoriu, s-au refăcut trotuarele şi s-au reamenajat spaţiile verzi. În zonă au apărut deja rastele pentru biciclete, bănci şi coşuri de gunoi, iar la intersecţia cu Bulevardul Regele Carol I a fost construită o fântână arteziană, care nu este încă funcţională.

Şi acest tronson de stradă va dispune de o instalaţie automată de spălare, la fel ca primul.

Lucrările au început în primăvara anului trecut, fiind executate de societatea Bau Center Vest SRL. Iniţial, oficialii primăriei au anunţat că şantierul de pe strada Iancu Văcărescu trebuie să se termine la sfârşitul anului 2013, dar ulterior autorităţile locale au anunţat că termenul a fost prelungit până în aprilie 2014. La început primarul Nicolae Robu a reproşat constructorului că nu lucrează în ritmul dorit, apoi a explicat că au apărut diverse „situaţii neprevăzute” când s-a intervenit la partea de reţele, după care a venit iarna. Inagurarea va avea loc în cursul lunii aprilie.

„Recepţia a început deja şi se va încheia în aprilie, după care ar putea urma o perioada de remedieri, dacă este cazul, în funcţie de ceea ce se constată, iar apoi vom face inaugurarea. Valoarea lucrării a fost de 4,3 milioane de lei, plus TVA”, a declarat, pentru www.tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.

Reprezentanţii municipalităţii iau în calcul prelungirea respectivei artere de circulaţie, astfel încât şoferii să poată ajunge cu maşinile de pe strada Iancu Văcărescu, peste Podul Eroilor, pe strada Bolintineanu, până spre Gara de Nord, pe la fosta fabrică Elba.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor