Galeria META Spațiu invită publicul la cea de-a patra ediție a Baroque||Urban

De A. M. A.
Galeria META Spațiu invită publicul la cea de-a patra ediție a Baroque||Urban
© foto: Galeria Meta Spațiu
Proiectul de artă Baroque||Urban – al cărui temă este anul acesta WORK IN PROCESS – îi așteaptă pe vizitatorii interesați să descopere lucrările a peste 20 de artiști, expuse în diverse spații din Timișoara. Expoziția durează patru luni.

Proiectul de artă contemporană Baroque||Urban este principalul eveniment organizat de Galeria META Spațiu și se întoarce în acest an cu cea de-a patra ediție, care va integra peste 20 de artiști și diverse locații din oraș. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a patru luni, pentru a evidenția tema acestei ediții, cea de WORK IN PROCESS.

Sâmbătă, 31 august, de la ora 20:00, va avea loc deschiderea la D’arc pe mal, care va marca și primul eveniment artistic al proiectului, și anume un performance-instalație „Lemonade Laser Party”, realizat de artiștii Alex Halka și reVoltaire, produs de grupul artistic Kinema Ikon din Arad.

Duminică, 1 septembrie, va fi deschisă prima expoziție Baroque||Urban, la Aethernative, de la ora 19.30. Aceasta este realizată de artista Alexandra Boaru, fiind intitulată , , .

„Tema de anul acesta, WORK IN PROCESS, este un concept care integrează artiști și expresii artistice diverse, ce pune accentul pe procesul de creație și aducerea mai aproape de public a practicilor artistice contemporane. Scopul evenimentului este de a crea un liant între comunitatea artistică și Timișoara, prin implicarea activă a locuitorilor orașului în actul de creație, fie prin participare directă, fie prin observarea proceselor desfășurate de artiști, pe perioada celor patru luni ale activităților: performance-uri, expoziții, intervenții în spațiul public, workshop-uri și art talkuri”, ne transmit organizatorii.

Artiștii care fac parte din WORK IN PROCESS sunt: Anna Bantiuc, Josépha Blanchet, Alexandra Boaru, Dan Daniel, Vlaicu Golcea, Alex Halka, Robert Mathy, Sergiu Matiș, Andreea Medar, Silvia Moldovan, Mihai Păcurar, Cătălin Petrișor, reVoltaire, precum și 10 artiști META residents și un eveniment special de poezie performativa cu scriitorul Robert Serban. Vor avea loc workshop-uri, art talk-uri, tururi ghidate de expoziții, screening-uri pe tot parcursul acestei ediții a Baroque||Urban.

Galeria META Spațiu dezvoltă proiecte de artă contemporană pentru a sprijini și promova artiști internaționali și din România. Prin evenimentele sale, META Spațiu dorește să consolideze și să sprijine dezvoltarea unui concept de galerie anti-gravitațională, deschisă experiențelor inovative în domeniul artei contemporane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor