Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis a implinit 25 de ani de activitate

De M. Hoster
Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis a implinit 25 de ani de activitate
© Foto: Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis a implinit 25 de ani de activitate
Una dintre cele mai vechi organizaţii pentru susţinerea activităţii tinerilor, înfiinţată după 1989, a împlinit 25 de ani de activitate. Este vorba despre Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. În data de 26 iunie 1990, în clădirea actuală a Consiliului Județean Timiș un grup de 24 de tineri de la diverse asociații înființează primul Consiliu de Conducere al Fundației Independente pentru Tineret Timiș – FITT, denumire schimbată în 2002 în Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.


Nu există timişorean să nu știe despre Casa Tineretului. Clădirea situată lângă Stadionul „Dan Păltinişanu” este simbolul uneia dintre cele mai importante organizaţii pentru tineri din oraş. Clădirea Casei Tineretului din Timișoara a fost dată în folosință în 1978, acum 37 de ani, cu scopul de a fi locație destinată activităților și proiectelor pentru tineret. A fost construită de tineri și administrată de UTC până la revoluția din 1989. Începând cu anul 1990 Casa Tineretului este administrată și este proprietatea Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

Fundația este condusa de tineri, echipa actuală a Consiliului de Conducere fiind formată din 13 reprezentanți ai ONG-urilor de tineret din Timiș. Cel mai important proiect anual este Gala Premiilor pentru Tineret, proiect care are scopul de a premia și promova exemplele de bună practică din domeniul tineretului.

„În 1990 s-a resimțit nevoia existenței, în Timișoara, a unei fundații pentru tineret care să catalizeze eforturile organizațiilor de tineret, care se constituiau în perioada respectivă spre organizarea de proiecte pentru tineri – educaționale, sportive, sociale, culturale, artistice, dar și de a administra clădirea Casa Tineretului din Timișoara. Astăzi, în cadrul fundației activează și sunt susținute peste 30 de asociații pentru tineret, fundația este implicată în viața culturală și socială a orașului și desfășoară proiecte de tineret la nivel european cu peste 100 de organizații partenere”, a declarat Cătălin Iapă, președintele Fundației Județene pentru Tineret Timiș.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !