Fostul ministru al Invatamantului, Ecaterina Andronescu, total de acord cu dubla postura rector – parlamentar

De Marcel Hoster
8Comentarii
Fostul ministru al Invatamantului, Ecaterina Andronescu, total de acord cu dubla postura rector – parlamentar
© Tion: Fostul ministru al Invatamantului, Ecaterina Andronescu, total de acord cu dubla postura rector - parlamentar
Nicio problemă, un rector poate fi şi parlamentar, doar o zi are 24 de ore, a declarat, la Timişoara, Ecaterina Andronescu, fost rector al Universităţii Politehnice bucureştene, fost ministru al Învăţământului, actual parlamentar. Disputa pe această temă a fost reluată la începutul acestei săptămâni, atunci când studenţii au cerut eliminarea prin lege a acestei posibilităţi.

Una dintre cele mai puternice organizaţii studenţeşti, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, a cerut reglementarea de urgenţă a uneia dintre discuţiile purtate în ultima perioadă: deţinerea în paralel a funcţiilor de rector şi a celei de ales în Parlamentul României. Reprezentanţii studenţilor susţin cu tărie că cele două funcţii nu sunt compatibile.

Fostul ministru al Învăţământului, Ecaterina Andronescu, combate total această idee.

„Trebuie să vă spun că sunt total în dezacord cu această idee. Eu cred că un rector poate fi şi parlamentar, mai mult este o demnitate ca o asemenea persoană să fie aleasă. În plus, un rector care e şi parlamentar poate să susţină mult mai bine un proiect de lege, interesele mediului universitar”, spune Ecaterina Andronescu.

Ea a mai spus că în antichitate un conducător de universitate era de drept membru în structura electorală a respectivei unităţi statale. Conform lui Andronescu, rectorii ar putea fi un fel de superoameni, care lucrează 24 din 24 de ore.

„Dacă poate fizic un rector să fie şi ales? Da, de ce nu, ziua are 24 de ore!”, a mai spus fostul ministru al Învăţământului. În acest moment, Andronescu nu mai este şi rector, dar este preşedinte al Senatului în cadrul universităţii bucureştene unde a fost şefă în trecut, respectiv parlamentar în acelaşi timp. Ea s-a aflat în această postură fiind vorba de o instituţie de învăţământ superior, dar din Bucureşti, acolo unde este şi Parlamentul. Nu a precizat care ar putea fi situaţia în cazul unui rector dintr-un alt centru universitar.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor