Fondurile UE blocate de corupţia din România

Reactualizat la:
Fondurile UE blocate de corupţia din România

Comisia Europeană slefuieşte mecanismele de monitorizare postaderare şi clauzele de salvgardare ce vor fi impuse României şi Bulgariei prin raportul de monitorizare din 26 septembrie.

Rezultatele slabe în lupta anticorupţie vor putea duce la blocarea a până la 25% din fondurile pentru agricultură, ne-a declarat un înalt oficial european. Comisarul pentru Justitie Franco Frattini soseşte luni la Bucureşti pentru a stabili dacă va fi necesară o clauză de salvgardare pe justiţie şi monitorizarea acestui domeniu şi după aderare, ne-a declarat Timmo Summa, director pentru România şi Bulgaria în cadrul Direcţiei Extindere din Comisia Europeană. “Comisia Europeană nu a hotărât încă dacă vor exista clauze de salvgardare în privinţa României, însă astfel de măsuri pot fi luate până la data aderării şi chiar ulterior, pentru o perioadă de până la 3 ani”, spune Summa.

Principala nemulţumire a Bruxelles-ului rămân rezultatele slabe în lupta anticorupţie: “Comisia Europeană recunoaşte progresele făcute în lupta împotriva corupţiei, însă regretă rezultatele concrete extrem de limitate, de aceea nu putem fi multumiţi la acest moment”, explică Summa. Un alt oficial european cu care ne-am consultat ne-a declarat ca “este foarte probabil, aşa cum se prezintă acum situaţia, ca în septembrie să recomandăm anumite măsuri de salvgardare în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne, în ambele ţări. În România, unele părţi ale reformei funcţionează şi arată rezultate, dar în alte părţi rezultatele nu sunt destul de convingătoare, iar atitudinea Consiliului Suprem al Magistraturii nu este de natură să ne liniştească”.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor