Firmele timisene trimit apa si faina pentru sinistratii din Galati

De A.S.
Reactualizat la:
Firmele timisene trimit apa si faina pentru sinistratii din Galati
Chiar dacă nu au lansat un apel public, aşa cum se proceda în alţi ani, pentru ajutorarea persoanelor afectate de calamităţi, reprezentanţii Primăriei Timişoara au organizat o acţiune de strângere de donaţii pentru sinistraţii din judeţul Galaţi. Primele ajutoare pentru gălăţenii afectaţi de inundaţii au plecat miercuri din Timişoara.

În urma discuţiilor telefonice purtate cu autorităţile din Galaţi, Primăria Timişoara a organizat o acţiune de strângere de ajutoare pentru sinistraţi, solicitând donaţii de la reprezentanţii mai multor firme private. Pentru început, miercuri au fost trimise spre Galaţi două autotrenuri încărcate cu apă plată şi minerală, iar în următoarea perioadă va fi trimis şi un camion cu făină. Produsele vor fi predate autorităţilor locale din judeţul calamitat, urmând ca din făină să se facă pâine pentru persoanele afectate de inundaţii, au explicat reprezentanţii municipalităţii timişorene.

„Am considerat că este bine să venim în sprijinul celor care au fost năpăstuiţi de soartă din cauza inundaţiilor şi, prin urmare, cu sprijinul a şase parteneri din judeţul Timiş, plus alţi doi implicaţi în transport, trimitem apă către sinistraţi. Sunt 20 de paleţi într-un TIR şi 24 de paleţi în celălalt. Ne-am interesat, mai întâi, la autorităţile din Galaţi, ce ar fi necesar şi am aflat că apa şi făina ar fi cele mai potrivite produse. Absolut totul este cu titlu de donaţie”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara nu au considerat necesar să lanseze un apel public pentru ajutorarea sinistraţilor, la fel cum s-a întâmplat în alte situaţii de acest gen, preferând să facă apel doar la câteva societăţi.
„La iniţiativa primăriei i-am chemat pe reprezentanţii firmelor la o discuţie şi i-am rugat să se implice în această acţiune caritabilă (…) Nu a fost anunţată campania, i-am invitat pe cei şase la o discuţie. Alţii pot să facă apeluri publice, eu am procedat aşa cum se vede şi sunt mulţumit că putem trimite în Galaţi cele două TIR-uri. Când considerăm potrivit să facem apeluri publice facem apeluri publice, când considerăm că e mai adecvat să abordăm lucrurile altfel – le abordăm altfel. Nu avem un şablon de conduită. Sunt convins că acum, după ce dumneavoastră veţi reflecta acest gest frumos al acestor firme la iniţiativa primăriei, şi alţii vor lua ca model acest gest şi vor veni înspre noi”, a adăugat Robu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor