Final de lectie Lions Quest la Timisoara

De Delia S. Barbu
Final de lectie Lions Quest la Timisoara
Final de lectie Lions Quest la Timisoara
22 de profesori de limba germană din întreaga ţară au încheiat, miercuri, la Timişoara primul curs de pregătire în cadrul proiectului Lions Quest România.

„A meritat să facem acest curs. Suntem mai consolidaţi acum în cunoştinţele pe care le avem. Am învăţat să empatizăm mai bine în grup, să empatizăm mai bine cu elevii, astfel încât ei să îşi poată exprima mai bine emoţiile. Am învăţat metode practice pe care le putem aplica la ore. Scopul final este ca generaţiile viitoare pe care le formăm să cuprindă oameni puternici, care se cunosc, îşi cunosc capacităţile şi sunt modele de urmat. Sunt oameni care ştiu să spună „nu” adicţiilor de orice fel, chiar dacă vorbim de drguri, lacool, tutun sau altele”, a spus prof. Monica Sere, de la Liceul N. Lenau Timişoara. Aceasta a urmat cursul alături de alţi 21 de profesori din întreaga ţară. „Pentru Lions este ESENŢIAL ceea ce dvs veţi face mai departe, cu elevii, cu generaţiile viitoare. Aşteptăm să porniţi o mişcare şi să puneţi în practică ceea ce aţi învăţat aici”, a spus şi Marius Popa, viceguvernator al Districtului 124 Lions România. Proiectul Lions Quest în Romania este organizat de Clubul Lions Diamond în parteneriat cu Fundaţia Lions Quest din Germania. Lions Quest, structurat pe grupe de vârstă, este un program de dezvoltare şi de responsabilizare a tinerilor şi copiilor pentru viitor, oferind sprijin pentru creşterea competenţelor sociale, emoţionale şi de comunicare eficientă. Presupune implicarea profesorilor în transmiterea aptitudinilor sociale către elevi, în scopul reducerii problemelor de comportament şi a imbunătăţirii rezultatelor şcolare. În România, în primă fază, cursul a fost în limba germană şi s-a adresat profesorilor din şcolile germane care predau în clasele V-VIII.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor