FILMUL incredibil al discutiei lui Robu cu cei din USR: Sunt seful Politiei Locale, printre altele. Da, eu dau ordin!

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
84Comentarii
FILMUL incredibil al discutiei lui Robu cu cei din USR: Sunt seful Politiei Locale, printre altele. Da, eu dau ordin!
© foto: Facebook/USR
Scandalul dintre primarul Nicolae Robu și cei din USR Timiș, care adună semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice” capătă o amploare incredibilă. Liderii USR au publicat un filmuleț care arată exact cele întâmplate. Primarul spune răspicat „Sunt șeful Poliției Locale, printre altele. Exact! Da, eu dau ordin!”.

Vă reamintim, primarul Timișoarei i-a făcut „trotsky-iști” pe cei din USR, care adunau semnături, duminică, în centrul Timișoarei, pentru campania „Fără penali în funcții publice”.

Scandalul a început după ce membrii USR Timiș l-au rugat pe Nicolae Robu să semneze și el campania. Edilul se plimba cu soția pe strada Alba Iulia și s-a simțit agasat, punându-i pe polițiștii locali să-i amendeze pe cei din USR. Întreaga scenă a fost filmată de liderii USR Timiș, iar filmulețul a fost făcut public, luni, pe pagina de Facebook a partidului. Robu i-a acuzat pe cei din USR că încalcă legea, pentru că el a interzis încă din aprilie 2016 strângerea de semnături sau împărțirea de pliante în centrul orașului, printr-o notă internă „însușită” de Comisia de Ordine Publică din primărie.

Dialogul este halucinant:

Robu: Dar unde este permis? Nu unde este interzis, că nu faceți dumneavoastră excepție în orașul ăsta.

Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Cred că avem voie să strângem oriunde semnături.

Robu: Nu oriunde! Există niște reguli… nu-i amendați, evident, că nu se pune problema să îi amendați.

Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Ce faceți? Îi spuneți dumneavoastră ce să facă dommului polițist?

Robu: Da, evident, că sunt șeful Poliției Locale, printre altele.

Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Aaa! Și dumneavoastră îi dați ordin dacă să mă amendeze sau nu?

Robu: Exact! Da, eu dau ordin!

Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Interesant, domnul primar! Interesant!

Robu: Regulile sunt valabile pentru toți în orașul ăsta. Da? Și pentru dumneavoastră. Aicea cetățenii ies să se plimbe în liniște, nu să fie agasați cu strângeri de semnături. Sunt niște reguli. Respectați-le!

Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Îi deranjăm, nu-i așa?

Robu: Mergeți și strângeți semnături acolo unde este permis! Nu aici!

Senatorul Nicu Fălcoi (USR): Chiar mă bucur că m-am întâlnit cu dvs. în seara asta.

Robu: Eu nu mă bucur cu asemenea oameni să mă întâlnesc.


Reprezentanții USR îl acuză pe primar că se folosește de Poliția Locală pentru a intimida voluntarii #Fărăpenali. Ei spun că nu există legi care să interzică strângerea de semnături pentru modificarea Constituției. Senatorul USR Nicu Fălcoi s-a ales cu un avertisment din partea Poliției Locale.

„Procesul verbal pe care l-au întocmit menționează că nu am respectat perimetrul de desfășurare a adunărilor publice prevăzut în avizul ce ne-a fost eliberat în data de 15.03.2018 de către Comisia de Avizare a Adunărilor Publice și că aș fi strâns semnături pe strada Alba Iulia, în fața Centrului Turistic al Primăriei Timișoara, nerespectând în acest mod prevederile mai sus menționate. Am scris, la rândul meu, pe procesul verbal, că nu sunt de acord cu încadrarea juridică făcută de agentul constatator și nici cu afirmația că aș fi desfășurat vreo adunare publică”, a explicat senatorul USR de Timiș.

La scurt timp după cele întâmplate, primarul Timișoarei a publicat opinia lui pe Facebook, făcându-i „trotsky-iști” pe cei cu care s-a întâlnit.

„Nu contează cine erau – nu vreau să le fac notorietate nominalizându-i! –, nu contează pt. ce strângeau semnături, contează doar că aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pt legalitate, iar ei sfidează legea și nu nedându-și seama ce fac, ci, mai grav, considerând că legea e pt alții, nu pt ei! Știți care e paradoxul, oameni buni? Paradoxul este că acești indivizi care n-au nimic în comun cu valorile dreptei, dimpotrivă, sunt pur și simplu trotsky-iști, au electorat de dreapta – cetățeni de calitate, dezamăgiți, disperați de ce-au văzut pe scena politică de ani și ani –, electorat care le-a dat votul cu ochii închiși, ca cec în alb! Nu mai repetați această greșeală, stimați confrați de dreapta! Nu mai dați nimănui vot în alb!”, a scris Robu.

Majoritatea „prietenilor” virtuali ai edilului-șef au postat comentarii prin care critică reacția lui, însă acestea au fost șterse rând pe rând de pe rețeaua de socializare. Duminică noaptea, după ora 1, Robu a șters postarea cu totul, publicând-o din nou, dar comentariile lăsate de oameni au fost asemănătoare.

Vedeți AICI mai multe informații, dar și comentarii!

UPDATE. Primarul Robu pozează în victimă și vine cu precizări privind avizele USR pentru adunarea de semnături

Vizibil deranjat de reacțiile negative la adresa lui, primarul Timișoarei se victimizează printr-o nouă postare pe rețeaua de socializare. Robu a postat un text mai lung, pe care îl numește „Comunicat de presă al Primarului Timișoarei, Nicolae Robu” și prin care arată ce aprobări aveau cei de la USR pentru a aduna semnături pe străzile orașului.

Textul face referire și la „ciuma roșie” și este semnat de „Prof. univ. ing. dr. dhc Nicolae Robu Primarul Timișoarei”.

Redăm întreaga postare a edilului-șef:

Având în vedere că, în urma postării mele pe Facebook, prin care am criticat, fără a le dezvălui identitatea sau apartenența, gestul unor persoane care, întru sfidarea legii, hotărârilor de Consiliu Local (n.r. este vorba, de fapt, despre o decizie luată de primar printr-o notă internă și asumată de Comisia de ordine publică a primăriei) și a regulilor de funcționare civilizată în orașul nostru, strângeau semnături într-o locație în care, pentru a asigura cetățenilor Timișoarei și turiștilor condiții optime de promenadă, fără a fi perturbați, agasați, cu diverse abordări, astfel de activități sunt interzise din 2016, s-a declanșat, pe Facebook, o adevărată agresiune verbală la adresa mea, în majoritatea covârșitoare a cazurilor din partea unor persoane din alte localități, multe chiar din străinătate, îngemănată cu o campanie de intoxicare informațională a opiniei publice, am decis să fac următoarele precizări:

1. USR Timiș -pentru că despre membri USR este vorba- a solicitat, conform reglementărilor în vigoare, aprobarea pentru strângere de semnături în campania ”Fără penali în funcții publice”, pentru perioada 30.03.2018 – 30.09.2018, pentru un număr de 11 locații indicate concret –vezi fotocopia atașată-, făcând, astfel, dovada cunoașterii prevederilor legale.

33029722_1877668378944354_9134851678552457216_n

2. Comisia de Ordine Publică, după consultarea cu subsemnatul, a aprobat fără ezitare 9 din cele 11 locații –vezi fotocopia atașată-, respingând solicitarea doar pentru cele două locații din zona de promenadă a orașului, pentru care există o decizie de interdicție din 2016, adoptată, atunci, în semn de respect pentru timișoreni și turiștii Timișoarei și respectată de atunci de absolut toate partidele, de toate organizațiile nepartinice și de toate persoanele fizice; doar în campaniile electorale s-au făcut derogări, de care au făcut uz doar USR și alte partide mici, nicidecum partidul condus de mine în Timiș, PNL

3. Subsemnatul sunt un om ultracorect, ultracinstit și cu respect total față de lege și, prin urmare, SUBSCRIU LA IDEEA ÎN SINE DE A FACE INTERZIS PENTRU PENALI SĂ POATĂ OCUPA FUNCȚII PUBLICE. Am declarat asta de nenumărate ori! Dar, eu, ca adept al statului de drept, ca democrat autentic, consider că nimeni nu este mai presus de lege și, prin urmare, nu pot fi de acord cu atitudinea sfidătoare a USR de a încălca deliberat –atenție: nu din neștiință!- legea, în numele unei cauze nobile! Trebuie să ai tupeu să pretinzi că lupți pentru stat de drept și tu să încalci cu nonșalanță legea, să pretinzi că lupți pentru pedepsirea celor ce au încălcat legea și tu să încalci legea tocmai în contextul luptei! Consider această abordare de-a dreptul descalificantă! Ce încredere se poate avea în USR, dacă una spune și alta face, respectiv dacă merge până la a considera că i se cuvine să fie exceptat de la lege?! E plină istoria de orori comise de partide și personaje cu această mentalitate, care și-au justificat ignorarea legii prin noblețea cauzelor urmărite! Una este ce se întâmplă în revoluții și alta într-o societate organizată ca stat de drept, fie el și cu destule imperfecțiuni!

4. Agresiunea verbală a USR-iștilor la adresa mea, pentru singura ”culpă” că am cerut ca și USR să respecte legea pe domeniul public în Timișoara, așa cum o face și PNL și oricine altcineva îi descalifică! Intoxicarea opiniei publice la adresa mea, calomnierea mea, de asemenea!

5. Îi asigur pe cei ce au votat cu USR, dându-i un cec în alb, neștiind nimic despre niciunul din persoanele care înseamnă USR -cum nu cred că știu nici acum- și, poate, sprijină și acum USR-ul, în speranța firească, absolut de înțeles, că ar putea fi ceva mai bun decât ce s-a văzut pe scena politică până acum, că eu îi stimez, știu că reprezintă un segment de populație educat, cu cariere de succes. Dar îi rog, totodată, să nu se lase amăgiți de enunțuri nobile, ci să vadă și ce conduită au cei ce lansează respectivele enunțuri. Eu asum tot ce spun și fac și am sperat că forțele de dreapta ne vom uni pentru a putea face față ciumei roșii, dar constat cu amărăciune că USR nu este partid de dreapta, ci doar partid cu electorat de dreapta, partid care divizează ireconciliabil dreapta românească prin conduita sa!

6. În încheiere, o dezvăluire demnă de analele politicii: la parlamentarele din 2016, noi, PNL-iștii, am primit din partea conducerii naționale înștiințarea că USR este la limită dacă intră sau nu în Parlament și că singura șansă să intre este să ne atace pe noi, PNL, iar noi să nu ripostăm, în ideea că după alegeri vom fi aliați, vom crea majoritatea și vom intra la guvernare împreună. Prima parte s-a petrecut așișderea (n.r. așijderea): USR a atacat PNL, PNL n-a ripostat, USR a intrat în Parlament. Partea a doua, judecați-o singuri, vă rog!

Prof. univ. ing. dr. dhc Nicolae Robu

Primarul Timișoarei”.

Articole pe aceeași temă:

Scandal în centrul Timișoarei, dar mai ales pe Facebook! Polițiștii locali au pus tunurile pe cei din USR, care au strâns semnături, duminică, pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Aproape trei ore au stat să găsească un cadru legal pentru a-i amenda, după ce primarul Nicolae Robu s-a si...84Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor