Filme despre dragoste si cuplu, cu umor frantuzesc

De S.P.D.
Filme despre dragoste si cuplu, cu umor frantuzesc
© TION - Filme despre dragoste si cuplu, cu umor frantuzesc
„Vizionarea unui film în aer liber în serile de vară este o experienţă de neuitat”, le amintește echipa Institutului Francez din Timișoara cinefililor, invitându-i la Zilele Filmului de Umor. Ediția a șasea a evenimentului se va desfășura între 26 și 28 iunie 2015, în grădina Institutului Francez și la Grădina de Vară Capitol.


„În 2010, Institutul francez din Timișoara iniția manifestarea intitulată Zilele Filmului de Umor cu intenția de a contribui la resuscitarea culturii cinematografice în aer liber în Timișoara, prezentă și apreciată în trecut, dar și de a revitaliza spații care nu erau suficient de exploatate din punct de vedere cultural, precum Piața Traian sau Grădina de vară Capitol. Acest eveniment popular și gratuit a cunoscut un real succes în rândul publicului larg și anul acesta ajunge la cea de-a șasea ediție. Filmele alese pentru această vară vorbesc despre dragoste, cuplu, relații (amour, couple, relations)”, dezvăluie Delia Crăciun, consilier cultural al IFT.

Zilele Filmului de Umor vor începe vineri, 26 iunie, la ora 22, în grădina Institutului Francez, cu filmul ”Băieții și Guillaume, la masă!” (2013), în regia lui Guillaume Gallienne, care este și interpretă, alături de Andre Marcon : „Cea mai veche amintire a mea cu mama este de când aveam cinci ani. Ne chema, pe mine şi pe cei doi fraţi ai mei, la cină, strigând: băieţii şi Guillaume, la masă!. Ultima dată când am vorbit cu ea la telefon, înainte să-nchidă, mi-a zis: Te îmbrăţişez, draga mea! Să zicem că între momentele când am auzit aceste două fraze, au existat câteva neînțelegeri”, mărturisește Guillaume Gallienne.

Sâmbătă, 27 iunie, evenimentul se desfășoară la Grădina Capitol și este deschis la ora 21 de artiștii invitați: UFO&V U 8 – cu Selection/Video set. De la ora 22:30, rulează filmul „Cu ce ți-am greșit noi, Doamne ?”, în regia lui Philippe de Chauveron: „Claude şi Marie Verneuil, aparţinând marii burghezii catolice de provincie, sunt nişte părinţi mai degrabă de modă veche. S-au străduit întotdeauna să fie deschişi, dar nu le-a fost simplu atunci când prima dintre fiicele lor s-a căsătorit cu un musulman, a doua cu un evreu şi cea de-a treia cu un chinez. Speranţa lor rămâne de o vedea pe mezină căsătorindu-se la biserică, care, aleluia, tocmai a întâlnit un bun catolic. Doar că…”, lasă sinopsisul de aflat.

Și duminică, 28 iunie, artiștii invitați deschid cu muzică evenimentul la ora 21, în Grădina Capitol, iar de la ora 22:30 începe proiecția filmului „Oameni, săruturi, iubiri”, în regia lui Danièle Thompson, cu Monica Belluci, Erica Elmosninp și Kad Merad : „Relaţia între Roni şi Zef (frați) n-a fost niciodată prea bună, carierele, mentalitatea, chiar şi soţiile lor fiind total diferite. Zef este un muzician care trăieşte doar pentru muzică şi religie, în timp ce Roni, un bijutier bogat, este adeptul vieţii luxoase. Singurul lucru care îi mai leagă este tatăl lor senil şi fiicele lor, care sunt prietene bune. Conflicte,, trădări ,minciuni… Totuşi, din toată nebunia asta înfloreşte şi o poveste dragoste… sau două!”.

Toate filmele sunt subtitrate în limba română, iar accesul publicului la întreg evenimentul este liber. În caz de vreme nefavorabilă proiecțiile vor avea loc la sediul Institutului Francez (vineri), respectiv în sala Capitol, sâmbătă și duminică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !