Fii alaturi de Life Care, Tion si Agenda in campania Din suflet, pentru suflet

De T. Ex.
Reactualizat la:
Fii alaturi de Life Care, Tion si Agenda in campania Din suflet, pentru suflet
Nu mai e mult până când ne vom spune unii altora Crăciun Fericit şi vom sărbători naşterea Mântuitorului. Însă nu o vom sărbători oricum, ci în mijlocul celor dragi, savurând o masă îmbelşugată şi deschizând entuziasmaţi daruri de la cei care ne sunt aproape.

Este o realitate faptul că în România sunt cel puţin 30.000 de copii diagnosticaţi oficial cu autism şi foarte mulţi bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie. Şi este adevărat, nu-i putem ajuta pe toţi. Însă putem fi alături de câţiva dintre ei şi să le aducem un zâmbet pe buze. Trecând la fapte, am selectat o  instituţie care tratează cel mai mare număr de copii cu autism din ţară şi una care îngrijeşte peste 20 de vârstnici cu venituri mici sau fără suport familial.

 Aceşti copii au nevoie de ajutorul nostru!

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Dumitru Ciumăgeanu”

Aici sunt trataţi copii cu dizabilităţi mentale severe (în această instituţie sunt înscrişi cei mai mulţi copii diagnosticaţi cu autism, dar este şi prima instituţie în care ei au fost şcolarizaţi). Aici copiii sunt şcolarizaţi şi beneficiază de terapii educaţionale menite să le asigure dezvoltarea personalităţii şi  integrarea în societate. De asemenea, prin profesorii de sprijin, CSEI “D. Ciumăgeanu” asigură sprijin în învăţare şi integrare şcolară pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din douăzeci de şcoli de masă (normale) din Timişoara. 

Conducerea şcolii are nevoie de suport financiar pentru terapii complementare: hidroterapie şi hipoterapie şi de o roată a olarului profesională, cu ajutorul căreia copiii  îşi pot forma/exersa abilităţi motrice. Numai preţul unei astfel de roţi porneşte de la 4.000 de lei. Majoritatea copiilor de aici reprezintă cazuri sociale.

Să le mulţumim şi să le fim alături!

Căminul de bătrîni Sf. Ioan

Beneficiarii acestei unităţi de asistenţă socială permanentă sunt persoane de vârsta a III-a, din municipiul Timiţoara, în număr de 20, toate fiind cazuri de abandon social. Căminul de bătrâni, funcţionează din 1993,  asigură casa şi masa, îngrijirea completă pentru cele 20 de persoane vârstnice.

 Toţi cei care doresc să se  alăture iniţiativei Life Care pot aduce personal sau trimite prin curierat  jucării, haine sau alimente (neperisabile) la sediul companiei: Chişoda, DN 59, KM 8+550 m STANGA, jud. Timiş. (reper: vizavi de Metro, Calea Şagului).

Un alt punct de colectare a bunurilor este: Str. Mercy nr.2 (sediul Publitim).

De asemenea, donaţiile pentru  Şcoala pentru copii cu dizabilităţi “Dumitru Ciumăgeanu” din Timişoara se pot face în contul: IBAN: RO82 RZBR 0000 0600 0670 4333, Banca Raiffeisen Bank Timişoara (la detalii de menţionat: DONATIE proiect CU SUFLET PENTRU SUFLET).
Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta: 0256.274.039.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor