Apar noi fantani pe strazile Timisoarei

De A.S.
2Comentarii
Apar noi fantani pe strazile Timisoarei
© TION: Apar noi fantani pe strazile Timisoarei
Primăria Timişoara are în administrare la ora actuală aproape 100 de fântâni publice forate, dar reprezentanţii municipalităţii spun că la multe au apărut probleme, iar oamenii cer să fie date în folosinţă şi altele. Autorităţile locale pregătesc realizarea unui număr de zece noi fântâni în oraş.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au iniţiat procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru execuţia de noi fântâni publice forate. Contractul privind serviciile de proiectare va fi încheiat prin cumpărare directă, ofertele putând fi depuse la primărie până în data de 15 iulie. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Autorităţile locale spun că la multe dintre fântânile existente, realizate în timpul administraţiei Ciuhandu, au apărut probleme şi că locuitorii oraşului au solicitat, prin consiliile consultative de cartier, să fie forate şi altele.

„Primăria Municipiului Timişoara are în administrare un număr de 96 de fântâni publice forate prin intermediul cărora se furnizează apă potabilă populaţiei. Marea majoritate a acestor fântâni forate au fost realizate în perioada 1996-2010. La unele dintre aceste fântâni au aparut probleme privind starea tehnică a forajelor aferente. În ultimii ani s-au primit numeroase solicitări din partea consiliilor consultative de cartier, cât şi din partea cetăţenilor, pentru execuţia de noi fântâni publice forate pe diferite amplasamente”, spun reprezentanţii municipalităţii.

Autorităţile locale au în plan realizarea unui număr de zece noi fântâni publice forate, în diferite zone ale oraşului.

„Se va întocmi studiul de fezabilitate pentru un număr de zece amplasamente din municipiul Timişoara. Se va ţine cont, la stabilirea amplasamentelor finale, de poziţia în teren a fântânilor publice forate existente. Sursa de apă o constituie apa subterană cantonată în straturi de medie adâncime, ce asigură un debit de exploatare maxim de până la 2 l/s. Forajele de explorare-exploatare propuse se vor executa la adâncimea de 80-125 m (…) Apa freatică va fi adusă la suprafaţă prin intermediul unui foraj echipat cu pompă submersibilă”, mai precizează reprezentanţii primăriei.

Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic trebuie predate în decurs de 60 de zile de la data atribuirii contractului.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor