Facultatea de Stiinte Economice vrea sa pregateasca viitorii contabili, prin intermediul jocurilor

De Marcel Hoster
Facultatea de Stiinte Economice vrea sa pregateasca viitorii contabili, prin intermediul jocurilor
© Tion: Facultatea de Stiinte Economice vrea sa pregateasca viitorii contabili, prin intermediul jocurilor
Un consorțiu internațional în cadrul căruia Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor este parte dorește să ofere o nouă modalitate de predare pentru viitorii contabili și economiști. Cum? Cu ajutorul jocurilor!

Timp de două zile, pe 26 și 27 aprilie, la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor a Universității de Vest din Timișoara s-a desfășurat cea de-a șaptea întâlnire de lucru în cadrul proiectului Erasmus+ „I Trust My Competency in Accounting and Finance via Gamified Learning Platform”. Acesta este implementat într-un consorțiu internațional în care FEAA este partener.

Proiectul are o durată de 2 ani și are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme de învățare pe bază de jocuri (GLP) pentru domeniul financiar-contabil. Astfel, materialele educaționale care vor fi create (jocuri, simulări, video training) vor contribui la îmbunătățirea abilităților practice ale studenților, prin generarea de spații virtuale de lucru adaptate la cerințele pieței.

„În societatea de astăzi, în care smartphone-ul și internetul sunt elemente indispensabile stilului de viață al tinerilor, utilizarea tehnologiei în activitatea de predare reprezintă o provocare tot mai mare. FEAA este o facultate dinamică, orientată spre viitor și preocupată de adaptarea sa la noutățile procesului educațional, în conformitate cu cadrul European de competențe digitale. Ideea de «gamification» stârnește un real interes la nivel internațional, motiv pentru care considerăm că reprezintă o bună oportunitate pentru dezvoltarea de alte proiecte internaționale ”, a declarat Claudiu Boțoc, responsabil de proiect din partea UVT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor