Fă-ți vara sanie și iarna car: Primăria Timișoara mai încearcă o licitație pentru deszăpezire și crește bugetul cu 1,3 milioane de euro

De Bogdan Marta
4Comentarii
Fă-ți vara sanie și iarna car: Primăria Timișoara mai încearcă o licitație pentru deszăpezire și crește bugetul cu 1,3 milioane de euro
© foto: arhivă
O vorbă din bătrâni spune „fă-ți vara sanie și iarna car”. Primăria Timișoara încearcă să facă exact acest lucru, scoțând la licitație serviciul de deszăpezire la început de vară. Problema este că municipalitatea a întârziat un an, iar la prima licitație, încheiată în urmă cu câteva luni, nu s-a prezentat nimeni. Astfel, experții din primărie au decis să crească bugetul alocat acestui serviciu cu 1,3 milioane de euro, până la 7,8 milioane de euro pentru următoarele patru ierni.

Vă reamintim că iarna trecută Timișoara nu a avut o deszăpezire adecvată deoarece contractele vechi cu Retim și SDM au expirat în aprilie 2018, iar primăria nu a reușit să finalizeze o nouă licitație la timp. În ultimul moment, conducerea municipalității timișorene a decis să încheie un contract de forță majoră cu SDM, care, însă, s-a văzut depășită de situație.

Licitația pentru încheierea unor noi contracte de deszăpezire a fost lansată abia după expirarea celor vechi și s-a încheiat cu un eșec, în ianuarie, niciun operator nefiind interesat să depună o ofertă în condițiile caietului de sarcini redactat de experții Primăriei Timișoara.

Experții primăriei au analizat intens care au fost cauzele eșecului și au stabilit să arunce cu bani în problemă până când aceasta dispare. Așa că au decis să crească suma maximă alocată pentru serviciul de deszăpezire în următorii patru ani în Timișoara de la 6,5 milioane de euro, cu tot cu TVA, la 7,8 milioane de euro cu tot cu TVA. De asemenea, suma minimă pe care viitorul operator de deszăpezire o va primi (în cazul în care în Timișoara nu va ninge nicio zi în următorii patru ani) va fi de 715.000 de euro. Evident, licitația va stabili care va fi prețul final, în cazul în care această a doua tentativă se va finaliza cu succes.

La cea mai recentă ședință de plen, consilierii locali au aprobat caietul de sarcini și documentația aferentă, ceea ce înseamnă că noua licitație pentru găsirea unui operator de deszăpezire poate fi lansată în perioada imediat următoare.

„Nu a venit nimeni la licitație și s-au purtat discuții de către city manager să vadă care sunt principalele obiecții, de ce n-au venit. Răspunsul a fost că nu este profitabilă activitatea de deszăpezire în acele condiții care au fost în caietul de sarcini, pentru că operatorii trebuie să-și cumpere sau să-și închirieze utilaje mari, care sunt foarte scumpe și trebuie să plătească indiferent dacă ninge sau nu ninge și s-a găsit atunci o formulă care ne așteptăm să fie agreată. Eu sper că licitația va fi gata, nu aș vrea să mai trec prin ce am trecut anul trecut”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Detalii despre acest nou caiet de sarcini puteți citi AICI.

Articole pe aceeași temă:

Încă o licitație pentru deszăpezire, poate de data aceasta cu noroc. Se cer mai multe utilaje, inclusiv mai mici

Deszapezirea in Timisoara, la mana SDM. Primaria inca n-a pornit licitatia

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor