Extinderea Bd. Sudului costa aproape 9 milioane de euro. Avem SF din 2009, se face urmatorul pas

De Roxana Deaconescu
22Comentarii
Extinderea Bd. Sudului costa aproape 9 milioane de euro. Avem SF din 2009, se face urmatorul pas
© Foto: Tion
Aproape 9 milioane de euro sunt dispuși să plătească reprezentanții Primăriei Timișoara pentru modernizarea și extinderea Bulevardului Sudului. Se va începe cu tronsonul cuprins între Bd. Iosif Bulbuca și str. Mareșal C-tin Prezan. Studiul de fezabilitate întocmit încă de acum nouă ani ajunge pentru a doua oară în consiliul local, după ce a fost actualizat.


S-a discutat ani la rând despre prelungirea Bd. Sudului. Studiul de fezabilitate a fost întocmit încă din anul 2009 și a avut nevoie de actualizări pentru a putea fi folosit. În primă fază se va lucra doar între Bd. Iosif Bulbuca și str. Mareșal C-tin Prezan.

Studiul de fezabilitate pentru modernizarea și extinderea Bd. Sudului a fost întocmit de S.C. PATH’S ROUT S.R.L., în baza unui contract iscălit încă din 7 aprilie 2009. SF-ul a mai fost adoptat o dată de consilierii locali, în 26 ianuarie 2010, dar a fost lăsat deoparte până acum. Iată că la mai bine de nouă ani de când avem SF, reprezentanții primăriei au decis să îl și folosească. Studiul a fost actualizat, iar prețul estimat pentru lucrarea propriu-zisă a scăzut de la aproape 14 milioane de euro la aproape 9 milioane de euro.

„Având în vedere că Studiul de fezabilitate a fost întocmit în anul 2009, este necesară actualizarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici, ţinând cont de rata inflaţiei, modificarea cotei TVA și de modificările legislative. Datorită actualizării valoarea investiţiei, conform Devizului General, este estimată la 41.563,772 mii lei (inclusiv TVA)”, se arată într-un proiect de hotărâre care va ajunge pe mesele consilierilor locali.

Vorbim despre o stradă de 2.060 de metri, care va avea patru benzi de circulație, trotuare decente și piste pentru biciclete. Vor fi făcute lucrări și la rețelele de utilități. Studiul de fezabilitate arată că este nevoie ca primăria să mai cumpere teren pentru a putea face investiția, suprafața de teren necesară a fi achiziționată fiind de 20.300 metri pătrați.

Aleșii trebuie să adopte acum studiul de fezabilitate actualizat, iar apoi municipalitatea va putea trece la următorul pas: licitația pentru restul documentației, care include și proiectul tehnic, dar și pentru execuție.

„Lucrările de modernizare se vor executa într-o prima etapă doar asupra tronsonului cuprins între B-dul Dr. Iosif Bulbuca și strada Mareșal C-tin Prezan”, se mai arată în proiect.

Pentru ca Bd. Sudului să poată fi extins și mai departe de strada Lidia, reprezentanții primăriei ar trebui să facă unele exproprieri. Au fost discuții încă de pe vremea primarului Gheorghe Ciuhandu pe acest subiect, dar actualul primar spune că nu este de acord cu înțelegerea făcută în timpul fostei administrații.

„Bd. Sudului se va lărgi la patru benzi, dar nu mergem dincolo de intersecția cu Mareșal Constantin Prezan, pentru că de acolo spre str. Mureș sunt niște probleme cu proprietatea asupra terenului. Eu nu o să pun în practică niciodată înțelegerea făcută pe vremuri cu acei proprietari, pe care ei și acum o cer, nu știu cine le-a promis că primesc 300 și ceva de euro/mp. Când vom merge încolo se va merge pe expropriere și va stabili instanța cât este prețul, dacă nu se ajunge la o înțelegere amiabilă între părți. La asemenea prețuri nici nu stau de vorbă”, spunea Nicolae Robu în iarna anului trecut.

Investiția ar urma să fie făcută cu bani de la bugetul local.

Articole pe aceeași temă

Inca un bulevard din Timisoara pregatit pentru patru benzi. Prelungirea Bd. Sudului, in aer22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor