Extindere la Casa Austria: Terapie Intensiva moderna pentru pacientii cu arsuri grave

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Extindere la Casa Austria: Terapie Intensiva moderna pentru pacientii cu arsuri grave
© Extindere la Casa Austria (foto: arhiva)
La Casa Austria, clădirea de lângă Spitalul Judeţean Timişoara, se lucrează intens în aceste zile. Se consolidează imobilul, urmând ca acesta să fie extins. În urma lucrărilor se vor amenaja mai multe încăperi medicale, dar şi facilităţi speciale, la nivel european, pentru tratarea bolnavilor care suferă arsuri grave – marii arşi.

Proiectul de extindere a fost realizat în 2012. Nu s-a trecut însă la treabă. S-a ajuns la concluzia că nu poate fi făcută extinderea, pentru că, din punct de vedere tehnic, clădirea nu era consolidată. S-a ajuns la concluzia, în urma analizării structurii şi a planului de rezistenţă, că actuala construcţie nu suportă cele două nivele vizavi de riscul seismic. Prin urmare, s-a început consolidarea clădirii, care acum este în stadiu destul de avansat, iar lucrările vor mai dura aproximativ o lună.

De asemenea, la începutul anului viitor va începe extinderea propriu-zisă a imobilului. Aproape 2 milioane de lei s-au alocat pentru consolidare, iar pentru extindere aproape 3 milioane de lei, totul din bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Extinderea va însemna noi spaţii medicale. Practic, se va închide o terasă, care va fi transformată în spaţii medicale.

„Anul acesta mai avem la consolidare circa o lună, iar din 2016 se continuă extinderea, în şase luni se vor face noi spaţii medicale. O sală de operaţie, saloane, paturi de terapie intensivă. Sus, la etajul I, există o terasă, acea terasă se închide şi din spaţiu non-medical va fi transformată în spaţiu medical, pe o suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi. Extinderea era necesară pentru că nu se mai respectă normele europene pentru activitatea medicală, spaţii, circuite medicale, volume, număr de paturi”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Acest spaţiu care se va construi va cuprinde şi cinci paturi pentru marii arşi, care vor fi înglobate în această nouă construcţie. cu sală de pansamente, sală de operaţie.

„Actualmente avem patru încăperi pentru marii arşi, acum vom face unele ultramoderne. Cele patru se transformă în cinci şi se mută locaţia unde vor funcţiona. Sunt boxe speciale, separate, pentru fiecare pacient în parte, complet izolate una de cealaltă. Construcţia va fi la standardele de acum în ceea ce priveşte terapia intensivă pentru marii arşi”, mai spune Marius Craina.

Banii alocaţi sunt doar pentru construcţie, pentru aparatură, iar de acum înainte se vor face demersurile necesare pentru a identifica fonduri necesare achiziţionării ei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor