Expozitie de reviste bisericesti la Muzeul Catedralei Mitropolitane Timisoara

De S.P.D.
Expozitie de reviste bisericesti la Muzeul Catedralei Mitropolitane Timisoara
Într-o lume a știrilor senzaționale și derizorii, o lume în care revista tipărită pare sortită uitării, social media bate viața reală, iar spovedaniile se fac pe Facebook, presa bisericească rămâne un contrapunct mediatic care câștigă teren, credibilitate și cititori. În Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara s-a deschis o foarte interesantă expoziție de publicații religioase.

Vreme de o săptămână, cititorii sunt îmbiați să răsfoiască, în liniștea curată a Muzeului Catedralei, printre icoane, reviste precum Altarul Banatului, Învierea, Calendarul, Lumina, Telegraful român și multe altele. Expoziția deschisă vineri, 28 februarie 2014, la exact 140 de ani de la apariția primei publicații în limba română în Banat, după cum a amintit publicistul Ioan David, se numește ”Pe baricadele presei bisericești”, împrumutând titlul unui volum al ÎPS Nicolae, mitropolitul Banatului, cu a cărui binecuvântare s-a realizat evenimentul. În România, presa bisericească cunoaște un real reviriment, susținut de Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a creat chiar un trust de presă, Basilica, având televiziune, radio, publicații tipărite și online în toată țara, a subliniat părintele consilier Zaharia Pereș.

”Biserica oferă astfel o replică la cultura castratoare a zilelor noastre, care periferizează tot ce este de valoare, este o cultură a nonculturii. Presa bisericească îi dă omului neașezat în aceste șabloane temeiul să se desăvârșească, să contrapună acestui sens de risipire în nonsens, sensul umanismului divin”, a spus, la vernisaj, părintele profesor Nicolae Morar, de la Facultatea de Teologie a UVT.

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !