Eveniment budist la Timisoara: practica meditatiei cu un maestru Zen

De Adrian Panduru
Eveniment budist la Timisoara: practica meditatiei cu un maestru Zen
© TION - Eveniment budist la Timisoara: practica meditatiei cu un maestru Zen
La Timişoara va avea loc un nou eveniment budist, din tradiţia Zen. Chong An Sunim, abate la Templul Won Kwang Sa, revine în orașul de pe Bega, în acest sfârșit de săptămână, iar doritorii pot învăța gratuit, timp de două zile, tainele meditației.


Prima zi de (re)întâlnire cu publicul timişorean a lui Chong An Sunim este vineri, 24 aprilie. Întâlnirile continuă sâmbătă, 25 aprilie. Participarea este gratuită la acest eveniment, care este organizat de Grupul Buddhism Timişoara și găzduit de Hotelul Boavista, urmând să se desfăşoare în limba engleză, cu traducere în limba română.

La eveniment sunt așteptați să participe oameni de orice vârstă, indiferent de orientările religioase ale fiecăruia. Chong An Sunim este abate la Templul Won Kwang Sa. El a început practica Zen în 1990, la Kwan Um School of Zen, iar în 1994 s-a călugărit, petrecând următorii 6 ani alături de Maestrul Seung Sahn în Coreea, unde a învățat tainele meditației. După ce a primit de la maestrul său autoritatea de a preda, și-a stabilit reședința în Europa, însă a predat intensiv la școli budiste din Coreea, Singapore, Malaezia, precum și din Marea Britanie, Austria, Cehia, Norvegia, Suedia, Polonia Rusia. Din 2005 a lansat proiectul Templul Won Kwang Sa. A publicat trei cărți, «Albina și florile», «Oglinda minții» și «O minte, o șansă». Chong An Sunim a mai fost prezent în Timişoara de două ori, tot la iniţiativa Grupului Buddhism Timişoara.

Programul celor două zile:

Vineri, 24 aprilie 2015, între orele 9.00 şi 17.00 – practica meditaţiei Zen (cu pauză de masă între orele 12.00 şi 14.00)

Vineri, 24 aprilie, începând cu ora 19.00, învăţături Zen pe tema: “Căutarea eternităţii din perspectivă efemeră – Drumul uman, posibilităţi şi limite din perspectiva Zen.”

Sâmbătă, 25 aprilie, între orele 9.00 şi 12.00, continuă practica Zen.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !