Etica si utilizarea celulelor stem vor fi dezbatute la Timisoara

De M. Hoster
1Comentariu
Etica si utilizarea celulelor stem vor fi dezbatute la Timisoara
© TION: Etica si utilizarea celulelor stem vor fi dezbatute la Timisoara
Etica şi folosirea terapiilor bazate pe celule stem vor fi dezbătute la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, în cadrul unei dezbateri ce va avea loc pe data 12 iunie. La acţiune vor participa cercetători din opt ţări europene.


Dezbaterea va avea loc în cadrul proiectului FP7 REBORNE (Regenerating Bone Defects using New biomedical Engineering approaches), al cărui scop a fost aplicarea terapiei cu celule stem în afecțiunile osoase degenerative, aflat la final de implementare.

Proiectul a presupus participarea cercetătorilor din 8 țări europene (Franta, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Spania, Norvegia, alături de România), și a avut o abordare complexă, parcurgându-se toate etapele cercetării, de la studiul preclinic până la aplicații pe om, cu rezultate promițătoare atât la adulți, cât și la copii cu defecte osoase.

Cercetarea timișoreană a devenit și mai competitivă prin înființarea centrului de cercetări OncoGen – Centrul de terapii genice si celulare in tratarea cancerului, dotat cu toate facilitățile necesare studiilor de biologie celulară și moleculară, genetică, precum și cu o zonă GMP destinată manipulării celulelor stem umane în vederea dezvoltării de terapii avansate.

Totodată specialiștii ortopezi sunt integrați în rețeaua de centre care au primit acreditare pentru a realiza studii clinice multicentrice bazate pe utilizarea celulelor stem mezenchimale umane în terapia defectelor osoase.

Workshop-ul va avea loc în Sala Senat UMFVBT, între orele 10 – 15:30, și se adresează atât tinerilor cercetători și doctoranzi, cât și cercetătorilor care derulează proiecte în domeniul medical.

Vor conferenţia personalități din sfera terapiilor celulare și eticii medicale: Pierre Layrolle, coordonatorul proiectului REBORNE (Franța), Alberto García Gómez, directorul UNESCO al Departamentului de Bioetică și Drepturile Omului (Italia), Torsten Tonn, specialist cooptat în Comitetul de Terapii Avansate al EMA (Germania), Francisco Javier Cámara (Spania), precum și Alexandra Enache, director IML Timișoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor