Era catargelor tricolore. Încă unul, înalt cât un bloc de opt etaje, va fi amplasat în Piața Libertății

De Bogdan Marta
60Comentarii
Era catargelor tricolore. Încă unul, înalt cât un bloc de opt etaje, va fi amplasat în Piața Libertății
© Tion: Era catargelor tricolore
Era palmierilor a apus. A început era catargelor. După cel de la Michelangelo și din centrul Timișoarei, încă unul va fi amplasat în Piața Libertății.

Consilierii locali vor trebui să aprobe, la următoare ședință de plen, amplasarea unui nou catarg, al treilea, pe care va flutura un steag tricolor, în Piața Libertății.

„Piața Libertății din Timișoara este situată într-o zonă cu o arhitectură deosebită, care ne amintește de istoria acestui oraș, în apropierea Sediului Comenduirii Cazarmei Brigăzii 16 Infanterie, fiind reabilitată recent prin Proiectul ,«Reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al Municipiului Timișoara» finanțat din fonduri nerambursabile, prin care s-au executat lucrări asupra pavajului și structurii rutiere care se află în perioada de garanție. Totodată, Piața Libertății din Timișoara este un punct cu o bogată încărcătură istorică, atât pentru evenimentele din decembrie 1989, cât și prin faptul că este un loc destinat în general celebrării anumitor evenimente din istoria orașului și a țării și nu are în perimetrul său posibilitatea arborării steagului național”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre supus aprobării.

Noul catarg va avea o înălțime de 25 de metri, cât un bloc de opt etaje, iar pe el va flutura un steag cu dimensiuni cuprinse între 2×3 metri și 4×6 metri.

„Obiectivele majore ale Primăriei Municipiului Timișoara au ca scop dezvoltarea urbei pe multiple planuri, dar cu prioritate pe acele planuri care readuc în valoare obiectivele simbol pentru oraș, respectiv puncte de atracție pentru vizitatori și o îmbunătăţire a calităţii vieţii locuitorilor ei. Catargul propus este alcătuit dintr-un stâlp metalic tronconic cu înălțimea de 25 m, alcătuit din 3 segmente tronconice îmbinate între ele prin împănare, având diametrul la bază de 675 mm și la 200 mm la partea superioară. Profilul folosit la realizarea segmentelor are o secțiune poligonală regulată cu 16 laturi. De catarg va fi arborat un drapel al României cu dimensiuni cuprinse între 2x3m si 4x6m”, se mai arată în documentul amintit.

În documente nu se precizează cât va costa amplasarea acestui catarg, ci doar că este un simbol, la 100 de ani de la unirea Banatului cu România, iar steagul, când va bate vântul, va fi vizibil din mare parte a orașului.

„Având în vedere faptul că anul 2019 este un an jubiliar pentru Banat, aniversând un secol de la Marea Unire, care în Banat s-a realizat un an mai târziu, precum și faptul că se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Administrația publică locală prin Casa de cultură a Municipiului Timișoara consideră oportună amplasarea unui Catarg cu steag tricolor de 25 m, amplasat în Piața Libertății, punct care este vizibil din mare parte a orașului”, se mai arată în document.60Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor