Elvetienii sprijina crearea de locuri de munca pentru timisorenii cu deficiente de vedere

De Valentin Rusu
Elvetienii sprijina crearea de locuri de munca pentru timisorenii cu deficiente de vedere
© TION - Elvetienii sprijina crearea de locuri de munca pentru timisorenii cu deficiente de vedere
Cu sprijinul financiar al Elveţiei, la Timişoara se pun bazele unui centru de resurse, în scopul dialogului între universităţi, şcoli, facultăţi, licee şi agenţi economici, pentru incluziunea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi vizuale.

Proiectul se va finaliza în ianuarie 2015 şi este implementat de Asociaţia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficienţe Timişoara, în parteneriat cu Asociaţia Asistenţilor Sociali din Banat.

Activităţile se adresează următoarelor grupuri ţintă: unul format din minim 200 persoane cu deficienţe de vedere cu vârsta cuprinsă între 18-55 ani – absolvenţi ai Liceului Teoretic „Iris”, absolvenţi ai Şcolii de Arte şi Meserii din Timişoara, studenţi şi absolvenţi ai celor patru universităţi de stat din Timişoara (Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară). De asemenea, sunt vizate persoanele înscrise în Asociaţia Nevăzătorilor Timiş, precum şi angajatorii publici sau privaţi, interesaţi de incluziune şi autorităţilor publice locale. Obiectivele principale sunt: creşterea nivelului de pregătire al persoanelor cu dizabilităţi pentru incluziune activă pe piaţa muncii, creşterea competitivităţii pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi prin promovarea şi facilitarea accesului la învăţământ superior şi vocaţional, în vederea găsirea unui loc de muncă şi stabilirea unui dialog cu angajatorii.

Tot în cadrul proiectului va fi organizat un Job Club permanent în cadrul Centrului de Resurse pentru evaluarea vocaţională, orientarea profesională şi acordarea de asistenţă persoanelor cu deficienţe în elaborarea demersului de angajare. Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !