Elevii din vestul Romaniei se intrec la concursul de matematica Traian Lalescu

De M. Hoster
Elevii din vestul Romaniei se intrec la concursul de matematica Traian Lalescu
© TION - Elevii din vestul Romaniei se intrec la concursul de matematica Traian Lalescu
Cei mai buni matematicieni din judeţele din vestul României se întrec la concursul interjudețean de matematică Memorialul „Traian Lalescu” ajuns la cea de-a 28-a ediție. Competiţia se va desfășura în acest sfârșit de săptămână la Universitatea de Vest din Timişoara.


Concursul este patronat de Facultatea de Matematică și Informatică a UVT și se adresează elevilor din cele patru județe din vestul țării: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. El este organizat anual în câte unul dintre cele patru județe de către Inspectoratul Școlar Județean, în colaborare cu Facultatea de Matematică și Informatică și filiala județeană a Societății de Științe Matematice din România.

La concurs participă, câte 20 de elevi de la clasa a V-a la a XII-a, primii 5 elevi clasați la olimpiada județeană, 160 de elevi în total.

„Ne propunem să atragem spre științele exacte cât mai mulți elevi și ne dorim să avem tineri cât mai bine pregătiți. Acest concurs de tradiție patronat de UVT este un foarte bun exercițiu pentru elevi, iar pentru noi reprezintă o importantă oportunitate de selecție. Așa cum am mai menționat și cu altă ocazie, ne dorim cei mai buni absolvenți de liceu pe care să-i formăm mai departe”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Subiectele de concurs și baremele de corectare sunt realizate de cadre didactice ale Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest din Timişoara.

Echipa de realizare a subiectelor este coordonată de prodecanul Facultății de Matematică și Informatică, Mihai Chiș. Autorii subiectelor supervizează, de asemenea, corectura, asigurând calitatea acesteia.

Universitatea de Vest din Timişoara asigură premiile I, II și III la toate cele opt clase. Premii în obiecte vor fi, de asemenea, oferite de sponsori ai concursului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor