Elevii din Timis sustin simularea examenului de Bacalaureat

De Valentin Rusu
Elevii din Timis sustin simularea examenului de Bacalaureat
Marţi dimineaţa, elevii claselor a XI-a şi a XII-a din Timiş care studiază într-o limbă a minorităţilor, susţin simularea examenului de Bacalaureat, proba limbii materne. Luni au susţinut proba la limba şi literatura română, dar mulţi tineri au ales să nu îşi testeze cunoştiinţele, absentând de la examen.

Cu toate că scopul simulării examenului de Bacalaureat este acela de a testa cunoştiinţele elevilor şi de a le arăta cum se desfăşoară probele, mulţi tineri timişeni nu au vrut să profite de această ocazie. Aproximativ 2.000 de elevi au sărit peste prima probă a Bacalaureatului. Din cei peste 5.700 de elevi de clasa a XI-a înscrişi la simulare s-au prezentat puţin peste 4.900. În privinţa celor din clasa a XII-a, din cei aproape 5.400 de elevi înscrişi, doar 4.347 s-au prezentat. Absenţele nu se trec în catalog, nici notele.

La ora 09:00, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, care învaţă la şcoli cu predare într-o limbă a minorităţilor naţionale, au intrat din nou în sălile de examen pentru a susţine proba la limba maternă.

Aproximativ 10.000 de elevi dau simularea Bac-ului în Timiş. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului pentru clasa a XI-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie.

În cazul elevilor clasei a XII-a, disciplinele sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Pe 5 martie are loc proba scrisă obligatorie a profilului. Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului și specializării, iar pe 14 martie vor fi anunțate rezultatele.

Din luna iunie, tinerii absolvenţi de liceu vor începe adevăratele examene.

Calendarul examenelor de Bacalaureat:

26-30 mai – înscrierea candidaţilor la prima sesiune

30 mai – încheierea cursurilor pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a

10-12 iunie – evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română

11-13 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice de ocmunicare orală în limba maternă

16-20 iunie – evaluarea competenţelor digitale

23-27 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

30 iunie – probă scrisă la limba şi literatura română

2 iulie – probă scrisă la limba şi literatura maternă

4 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării

7 iulie – afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor

11 iulie – afişarea rezultatelor finale0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor