Elevii din Timis continua simularea examenului de Evaluare Nationala cu proba la matematica. Nu se da din toata materia!

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
Elevii din Timis continua simularea examenului de Evaluare Nationala cu proba la matematica. Nu se da din toata materia!
Miercuri, elevii de clasa a VIII-a dau simularea Evaluării Naţionale la matematică. Exact ca şi în cazul probei de marţi, la limba şi literatura română, simularea la matematică nu acoperă toate capitolele din manuale.

Aproape 5.000 de elevi din Timiş trec prin focul acestei simulări a Evaluării Naţionale. Simularea la matematică a început la ora 09:00, iar timpul pentru rezolvarea subiectelor este de două ore. Rezultatele vor fi aflate pe 7 martie.

Elevii sunt repartizaţi în ordine alfabetică, câte un elev în bancă şi vor fi supravegheaţi de doi asistenţi. În subiectele pe care elevii le vor avea de rezolvat sunt exceptate capitolul Funcţii, iar din capitolul Calcul algebric – Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere. Simplificare. Operaţii cu rapoarte.

Simularea Evaluării Naţionale a elevilor de clasa a VIII-a are loc în perioada 18-20 februarie. Pe 20 februarie are loc proba la limba şi literatura maternă, pentru elevii din minorităţile naţionale. Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 martie.

Elevii dau aceste probe în propria școală, dar se respectă întocmai prevederile examenului. La finalul probei, lucrările sunt strânse şi duse la centrele de corectare din oraş. Notele nu se trec în catalog.

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională începe anul acesta pe 23 iunie, cu proba de limba și literatura română. Examenul va fi supravegheat video, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se corectează lucrările scrise.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !