Elevii de clasa a V-a din Timisoara au acces la automate de cafea

De B.A.M
2Comentarii
Elevii de clasa a V-a din Timisoara au acces la automate de cafea
Elevii de clasa a V-a din Timisoara au acces la automate de cafea
În majoritatea şcolilor din Timişoara au fost instalate automate de cafea, chiar pe holuri, unde au acces la acestea şi elevii de clasa a V-a, susţin consilierii locali PDL. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş pasează problema în curtea Primăriei Timişoara.

Aproape în toate şcolile din Timişoara, chiar şi în cele generale, unde studiază copii până în clasa a VIII-a, au fost instalate automate de cafea, susţin consilierii locali PDL. Automatele nu sunt amplasate doar în cancelarii, aşa cum ar fi normal, ci pe holuri, în faţa sălilor de clasă unde învaţă copii chiar şi de clasa a V-a, mai spun democrat-liberalii.

„Astfel de automate de cafea există la Colegiul Bănăţean, lângă clasa a X-a, unde studiază după-amiaza şi cei de clasa a V-a. Mai sunt la Şcoala Generală nr. 27, la Şcoala Generală nr. 19. Iar acestea nu sunt excepţiile. Automate de cafea sunt aproape în toate şcolile din Timişoara”, susţine consilierul local PDL Adelina Târziu.

Colegul ei, Ştefan Sandu, a precizat că în 2008 a fost dat un ordin al Ministerului Sănătăţii în care se arată că în şcoli se pot comercializa doar sticle de apă minerală sau apă plată, iar prezenţa automatelor încalcă, evident, această prevedere legală.

În replică, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş afirmă că problema este a Primăriei Timişoara, care deţine şi clădirile în care funcţionează şcolile şi liceele din municipiu.

„Eu spun că în câteva școli sunt automate de cafea. Depinde unde sunt amplasate. Dacă sunt amplasate acolo unde sunt adulți și profesori, atunci sunt în regulă. Dacă nu, deocamdată, nimic nu interzice amplasarea acestora. (…) Controale pe tema asta nu au fost făcute. Ar trebui făcute de Direcţia de Sănătate Publică. Dacă s-au dat autorizaţii, problema e a şcolii şi a primăriei, Inspectoratul Şcolar în niciun caz nu se ocupă de spaţii”, a declarat inspectorul general şcolar adjunct, Halasz Ferenc.

La rândul lui, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Cornel Petroman, nu vede ce daune ar putea produce sănătăţii copiilor prezenţa automatelor de cafea în şcolile generale.

„În privința automatelor, fiecare poate avea părerea lui. Ce daune aduce sănătății copilului acest produs? Ciocolata caldă sau chiar cafeaua? Mai întâi trebuie să explicăm asta și apoi putem lua măsuri, dacă este cazul le putem scoate afară din școli. Contractele le face fiecare școală în parte, inspectoratul nu are nici în clin, nici în mânecă. Și, de regulă, automatele de cafea nu sunt puse în spațiile comune ale elevilor și profesorilor, ci în spațiile frecventate doar de profesori, unde nu văd care este problema, nu mai are voie omul să bea o cafea?”, a spus Cornel Petroman, inspector școlar general al județului Timiș.

Sunteți de acord ca elevii din școlile timișorene să aibă acces la automatele de cafea?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor