Dusa: Statul roman a reusit in acesti 10 ani sa creeze o armata moderna, eficienta

De T. Ex.
Reactualizat la:
Dusa: Statul roman a reusit in acesti 10 ani sa creeze o armata moderna, eficienta
© TION - Mircea Dușa
În cadrul deschiderii bilanțului Ministerului Apărării (MApN) pe anul 2013, Mircea Dușa, a anunțat că anul trecut a început „alocarea într-un mod mai susținut a fondurilor spre bugetul MApN”. Mai mult, ministrul Apărării a lăudat armata română, care, în ultimii 10 ani, „a devenit o armată modernă, modernă, adaptată la standardele NATO”.

Mircea Dușa a declarat, în deschiderea bilanțului, că aderarea României la NATO este una dintre cele mai importante realizări democratice românești, subliniind că procesul de aderare a beneficiat de constanta susținere a poporului român.

„Statul român a reuşit în aceşti 10 ani să creeze o armată modernă, suplă, eficientă, cu experienţă operaţională, adaptată la standardele NATO”, a declarat ministrul Apărării.

El a arătat că anul aderării României la NATO a găsit Armata română pregătită, militarii români participând deja în teatrele de operaţiuni datorită parteneriatelor semnate de-a lungul timpului.

„În aceşti 10 ani, peste 40.000 de militari au fost rotiţi, în teatrele de operaţii, peste 120 de militari au comandat structuri în teatrele de operaţii şi peste 800 de militari au făcut parte din structurile de comandă a comandamentelor UE şi NATO”, a mai spus ministrul Apărării.

Dușa a mai anunțat că în 2013, conform strategiei aprobate de CSAT, a început „alocarea într-un mod mai susţinut a fondurilor spre bugetul MAPN”, elaborându-se în acest sens un program de modernizare a armatei pe perioada 2012-2-16 şi în perspectivă, până în anul 2022, pentru compatibilizarea la nivelul cerinţelor NATO.

La bilanț participă și președintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, directorul SRI, George Maior, și ministrul de Interne, Gabriel Oprea. 

La finalul bilanțului, Traian Băsescu a declarat că, din punctul său de vedere, Armata se încadrează între calificativele ”bine” și ”foarte bine”.

„Pentru mine, Armata se încadrează într-un calificativ dintre «bine» şi «foarte bine», este undeva între cele două calificative, cu o apropiere mai mare către «foarte bine», în raport cu resursele pe care Armata le-a avut. (…) Apelul meu cu ocazia bilanţului a fost ca resursa, atât cât este, să fie utilizată pe priorităţile majore de creştere a capacităţii de reacţie a Armatei române”, a declarat șeful statului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor