Dusa: Este posibil ca in 2016-2017 sa avem capabilitatea de aviatie de vanatoare

De T. Ex.
1Comentariu
Dusa: Este posibil ca in 2016-2017 sa avem capabilitatea de aviatie de vanatoare
© TION - Avion F-16
Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a afirmat că țara noastră a îndeplinit toate termenele convenite în acordul pentru achiziționarea avioanelor F-16, astfel încât, în 2016-2017, România ar putea avea capabilitatea de aviație de vânătoare. Acest anunț a fost făcut după ce Dușa s-a întâlnit cu omologul său portughez, José Pedro Aguiar-Branco.

„Am apreciat că până în momentul de faţă am respectat toate termenele pe care le-am convenit atunci când am încheiat acordul şi că respectarea acestor paşi ne oferă premisa ca în 2016-2017 să avem creată capabilitatea de aviaţie de vânătoare, aceasta însemnând echiparea avioanelor cu avionică şi criptare modernă, pregătirea piloţilor şi a personalului tehnic şi, nu în ultimul rând, înzestrarea cu armamentul necesar pentru a executa cele trei misiuni pe care le are în vedere aviaţia de vânătoare, cu rachetele şi cu muniţia necesare”, a declarat Mircea Duşă.

Ministrul Apărării a subliniat faptul că există o cooperare guvernamentală privind sprijinul pe care Portugalia și Statele Unite ale Americii în acordă României „pentru a crea acea capabilitate care se numeşte aviaţia de vânătoare”.

„Concomitent sunt şi alte programe care să realizeze această capabilitate, fiind vorba, în primul rând, de modernizarea infrastructurii din România, a aeroportului de la Feteşti şi a sistemelor electronice de comunicaţii de la acest aeroport”, a mai afirmat Duşa.

Pe de altă parte, ministrul Apărării din Portugalia, José Pedro Aguiar-Branco, a declarat că există interese comune în ceea ce privește industria de apărare. El a subliniat că viitorul Consiliu European este o bună oportunitate pentru a dezvolta o strategie comună pentru a putea crește capacitatea competitivă a celor două industrii de apărare.

În luna noiembrie, Guvernul român a cerut Statelor Unite furnizarea de armament, echipamente şi suport pentru echiparea celor 12 avioane F – 16 Block 15 MLU pe care le va cumpăra din Portugalia.

Din cele 628 de milioane de euro, cât este valoarea totală a contractului pentru achiziţionarea avioanelor multirol, aproximativ 336 de milioane de euro (echivalentul a 457 de milioane de dolari) vor fi alocate cooperării cu SUA, contractul incluzând furnizarea de rachete aer-aer AIM – 120C, rachete AIM – 9M Sidewinder, lansatoare LAU – 129, unităţi de bombe ghidate îmbunătăţite GBU–12, rachete Maverick, sisteme integrate de poziţionare globală, piese de schimb, dezvoltarea/integrarea de software şi instruirea personalului.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor