Doua poduri peste Bega intra in santier in acelasi timp, in 2016

De Roxana Deaconescu
9Comentarii
Doua poduri peste Bega intra in santier in acelasi timp, in 2016
© TION: Doua poduri peste Bega intra in santier in acelasi timp, in 2016
Timișoara are buget pe anul 2016, așa că reprezentanții primăriei pregătesc deja noi șantiere. În sfârșit vor fi consolidate unele poduri peste Bega. Lucrările la cel puțin două dintre ele vor începe în toamna acestui an.

Podul Ștefan cel Mare și Podul Eroilor intră în șantier prin toamnă, anunță primarul Nicolae Robu. Ambele vor fi consolidate și lărgite la patru benzi, vor avea carosabil nou, trotuare noi și piste de biciclete, investițiile urmând să fie făcute din bugetul local.

„Pentru Podul Ștefan cel Mare avem proiect tehnic, vom lărgi podul la patru benzi de circulație plus platformă pentru tramvai, facem consolidare, amenajăm trotuare și piste de biciclete. Dorim să lansăm lucrările în trimestrul al treilea al anului 2016. Durata execuției este de zece luni, valoarea lucrărilor este estimată la 7,8 milioane de lei, cu TVA inclus. La Podul Eroilor tot la fel, tot în trimestrul al treilea, dar durata de execuție este de nouă luni, costul estimat de 5,1 milioane de lei. Podul a atins vârsta la care trebuie să se facă consolidarea, iar dacă facem consolidarea, îl și lărgim”, a anunțat, vineri, primarul Timișoarei.

Potrivit lui Robu, se lucrează și la documentația pentru reabilitarea altor treceri peste Bega. Podul Muncii este la faza de licitație pentru întocmirea documentației, a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Acesta urmează să fie reabilitat și consolidat. Potrivit oficialilor primăriei, cele patru benzi existente deja vor avea asfalt ca-n palmă, la fel ca și trotuarele. Vor fi amenajate și piste de biciclete, dar lucrările sunt programate abia anul viitor, mai exact în a doua jumătate a anului 2017.

Podul Tinereții este în aceeași fază. Municipalitatea începe în curând pregătirea documentației. Acesta va fi lărgit la patru benzi și va avea piste de biciclete.

„Iată că din patru poduri, trei care au două benzi vor avea patru benzi, al patrulea are deja patru benzi. Altfel se va traversa Bega… pistele de biciclete cred că vor fi în prelungire, pe trotuare, în prelungirea pistelor care tot pe trotuare vor fi amenajate, că nu permit străzile respective. Peste tot, dar absolut peste tot unde pot fi amenajate piste de biciclete pe carosabil, să se amenajeze piste de biciclete pe carosabil. Asta ne dorim, dar sunt locuri unde asta nu se poate”, a mai spus Robu.

De unde bani pentru toate aceste lucrări? Din bugetul local, pentru că nu se poate aștepta după fondurile europene.

„Totul se face de la bugetul local! Dar fac precizarea că noi nu așteptăm să se dea drumul la competiția de proiecte pe fonduri europene, la jurizarea de proiecte, pentru că ar însemna să ținem orașul pe loc până în 2017-2018. Noi dăm drumul la cât mai multe proiecte putem, cu posibilitatea de comutare pe finanțare europeană”, a conchis primarul Nicolae Robu.

Rămâne de văzut cât de repede se vor mișca reprezentanții primăriei cu licitațiile și cât de curând vor putea începe lucrările.

Alte articole pe aceeași temă:

Bugetul Timisoarei pe 2016: 278 de milioane de euro. Noutatile – acoperisuri verzi si parcare supraterana in Badea Cartan9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor