Directia de Drumuri si Poduri Timisoara va putea sa intretina mai bine drumurile din subordine dupa ce se doteaza cu autobasculante noi

De Marcel Hoster
Directia de Drumuri si Poduri Timisoara va putea sa intretina mai bine drumurile din subordine dupa ce se doteaza cu autobasculante noi
© foto: DRDP Timisoara
Drumarii din zona de vest a României vor putea lucra mai cu spor la repararea și întreținerea drumurilor aflate în administrare. În urma unui proiect la nivel național, DRDP Timișoara primește patru noi utilaje.

Vești bune pentru calitatea drumurilor din zona de vest a României. Angajații DRDP Timișoara primesc de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un lot de patru autobasculante nou-nouțe. Deci, ei vor putea să muncească mai cu sport la întreținerea drumurilor naționale din subordine. Cele patru autoutilaje fac parte dintr-un lot de 16 achiziționate prin Direcția Mecanizare a CNAIR și vor fi folosite pentru reparația și întreținerea infrastructurii rutiere, fiind destinate în special transportului mixturilor asfaltice produse de stațiile de asfalt din dotarea Regionalelor CNAIR. Acestea vor fi livrate Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri din Timișoara, Cluj, Craiova și Brașov. CNAIR SA a cumpărat, marți, 16 autobasculante 4142D Euro 6C Ford , livrate de Cefin Trucks, în urma lansării unui contract de licitație publică deschisă, în valoare de 6.019.840 lei (fără TVA).

Achiziția se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor. Planul presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1.000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750 de mașini și utilaje.

Necesitatea de a îmbunătăți activitatea de întreținere a drumurilor naționale și a autostrăzilor impune ca anumite lucrări urgente să poată fi executate în regie proprie de către CNAIR. Achiziția de truse de reciclare, truse de intervenții rapide și de stații de asfalt, cât și de utilaje pentru unitățile de producție nou înființate a impus și achiziția de autobasculante de mare capacitate care să ajute la operațiunile de reparații , ca mașini de însoțire a utilajelor specializate – cum ar fi frezele de asfalt și finisoarele de asfalt – și care să transporte rapid materialele rezultate în procesul de reparații sau necesare pentru lucrările de reparații.

De asemenea, acest tip de autobasculante, 8X4, este necesar pentru stațiile de asfalt din dotarea CNAIR, ele contribuind la transportul mixturilor asfaltice în condiții optime, pentru așternerea de covoare asfaltice. De asemenea, autobasculantele sunt necesare pentru toate tipurile de activități de întreținere rutieră, pe tot parcursul anului, inclusiv în ceea ce privește activitatea de deszăpezire, pentru transportul materialelor antiderapante. Acestea pot fi echipate cu lamă și cu răspânditoare de materiale antiderapante.

Contractul include și oferirea serviciilor post vânzare, prin rețeaua de distribuție și asistență tehnică, precum și instruirea șoferilor care urmează să opereze autobasculantele Ford.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor