Din nou la BAC! Candidatii din Timis dau piept cu proba de evaluare a competentelor digitale

De Valentin Rusu
Din nou la BAC! Candidatii din Timis dau piept cu proba de evaluare a competentelor digitale
Luni începe proba de competenţe digitale a Bacalaureatului. Evaluarea competenţelor digitale are loc între 16 şi 20 iunie. În Timiş sunt aproape 5.000 de candidaţi înscrişi.

Din promoţia curentă, în Timiş s-au înscris puţin peste 4.000 de candidaţi, iar din promoţiile anterioare 851. Candidaţii la Bacalaureat sunt la câteva zile de probele scrise, care vor începe în 30 iunie. Deocamdată se dau probele orale. Acum au ajuns la cea de evaluare a competenţelor digitale. Între 23 şi 27 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În 30 iunie încep probele scrise cu testul la Limba şi Literatura Română. În 1 iulie va avea loc proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă, în 2 iulie proba scrisă obligatorie a profilului (matematică sau istorie), în 4 iulie proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 7 iulie se afişează rezultatele, până la ora 12. În aceeaşi zi, între ora 12 şi 16 se pot depune contestaţii. În 11 iulie elevii vor afla notele finale.

Sunt 18 centre de examen şi şase de evaluare, în Timiş. Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de BAC 2014. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisie nu vor fi primiţi în examen. Candidaţii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior. Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen. O dată eliminat din examen, candidatul nu mai poate participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor