Dezbatere publică la primărie, pentru rectificarea de buget care a creat controverse în CLT

De Roxana Deaconescu
9Comentarii
Dezbatere publică la primărie, pentru rectificarea de buget care a creat controverse în CLT
© Tion: Dezbatere publică la primărie, pentru rectificarea de buget care a creat controverse în CLT
Poliția Locală primește mai mulți bani din bugetul local pentru cheltuielile de personal, la fel și Direcția Fiscală, dar și aparatul de specialitate al primarului, în timp ce alte structuri de primărie rămân cu mai puțini bani din sumele alocate pentru cheltuielile cu personalul. Se întâmplă totul printr-un proiect de hotărâre care intră luni în dezbatere publică. Puteți să vă spuneți părerea la primărie.

Mutările de sume din bugetul local care au creat controverse în cea mai recentă ședință CLT intră în dezbatere publică. Dacă aveți ceva de spus, trebuie să mergeți luni la primărie!

Vă reamintim, cel mai nou proiect de rectificare de buget a creat câteva discuții aprinse în ședința de consiliu local care a avut loc miercuri, 28 noiembrie. Proiectul a fost „trântit” de aleșii locali, după ce activistul civic Cristi Brâncovan a spus că legea cere să fie organizată dezbatere publică. Doi aleși PNL au lipsit de la ședință, așa că Robu îi amenință că îi înlocuiește în CLT. Mai mult, unii angajați ai primăriei ar putea rămâne fără salarii, în cazul în care proiectul nu este adoptat în curând. Citiți detalii AICI!

Pe scurt, proiectul prevede câteva mutări de sume de la anumite structuri la altele și o dispoziție dată de primar pentru acordarea unui împrumut de 101 milioane de lei pe o perioadă de 20 de ani pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece. Creditul a fost deja angajat de primărie, însă era nevoie să fie inclus și într-o hotărâre de consiliu.

Unele structuri din subordinea primăriei au cerut mai mulți bani pentru salarii, pentru a putea asigura cheltuielile aferente secțiunii de funcționare. De exemplu, Poliția Locală a solicitat suplimentarea cheltuielilor de personal cu 2,11 milioane de lei, la fel și Direcția Fiscală, cu 1,08 milioane de lei. Se cer suplimentări de fonduri și pentru cheltuielile de personal de la aparatul de specialitate al primarului, cu 1,2 milioane de lei. Se propun și diminuări de la cheltuielile de personal: Teatrul German – 565.000 lei, Medicină Școlară – 3,1 milioane lei, Serviciul Școli Spitale – 1 milion de lei și altele.

Și Direcția Edilitară a cerut mai mulți bani, 7.000 de lei, pentru suplimentarea prevederilor bugetare pentru subvenții transport în comun. Biroul Salubrizare din primărie a cerut 500.000 lei pentru cheltuieli cu salubrizarea și deszăpezirea.

Dezbaterea publică are loc luni, la ora 12, în sala de consiliu a primăriei. Participanții la dezbatere trebuie să se înscrie la cuvânt înainte de începerea ședinței și au voie să vorbească cinci minute pe subiect.

După dezbaterea pe marginea proiectului, consilierii locali se vor întâlni într-o ședință extraordinară de consiliu, tot luni, dar la ora 16. Rectificarea este singurul proiect de pe ordinea de zi.

Puteți analiza propunerile Executivului PMT AICI!

Articole pe aceeași temă:

Discuții aprinse în ședința de consiliu local „de îndată” organizată miercuri la primărie. Proiectul pentru rectificarea bugetului a fost „trântit” de aleșii locali, după ce activistul civic Cristi Brâncovan a spus că legea cere să fie organizată dezbatere publică. Doi aleși PNL au lipsit de la ședi...9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor