Deta isi schimba becurile din iluminatul public cu bani europeni

De M. Hoster
Deta isi schimba becurile din iluminatul public cu bani europeni
Deta a reuşit accesarea unui nou proiect finanţat din bani europeni. De această dată, administraţia oraşului timişean va schimba o parte din iluminatul public pentru reducerea consumului de energie electrică, în parteneriat cu localitatea sârbă Vrsac.

Primăria orașului Deta a semnat la data de 10 decembrie 2013 un nou proiect cu finanțare europeană, proiect care va fi finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România Republica Serbia. Este al treilea proiect al orașului Deta finanțat în cadrul Programului IPA și al cincilea proiect finanțat din fonduri structurale.

În proiectului “Green Lights for Safety and Sustainability of Roads”, al cărui lider de proiect este Public Enterprise “Varos” Vrsac din Republica Serbia, orașul Deta își propune modernizarea unei părți a sistemului de iluminat public. În egală măsură, partenerul din Republica Serbia, Public Enterprise “Varos” Vrsac, are, de asemenea, în vedere modernizarea sistemului de iluminat public din oraș. Concomitent cu modernizarea sistemelor de iluminat public din cele două localități se va desfășura și o campanie de utilizare eficientă a energiei electrice.

Noul proiect se înscrie în politica Uniunii Europene de reducere a emisiilor de bioxid de carbon în atmosferă cu 20% până în anul 2020. În acest sens, orașul Deta este consecvent și împreună cu mai multe administrații publice, care fac parte din Asociația GECT „Banat Triplex Confinius”, au depus la Comisia Uniunii Europene un proiect privind realizarea de documentații pentru modernizarea totală a sistemului de iluminat public din orașul Deta. Practic, acest proiect este doar începutul unui program mai amplu de încadrare a orașului în realizarea țintelor angajate de către România în fața Comisiei Uniunii Europene de reducere a emisiilor de bioxid de carbon în atmosferă până în anul 2020.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 800.000 de euro, din care orașul Deta va beneficia de suma de 342.000 de euro. Durata proiectului va fi de 18 luni, iar implementarea se va face simultan la Vrsac și Deta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor