Deși a avut arierate de peste 2 milioane de euro, Robu decretează: Primăria Timișoara, în categoria celor mai buni platnici

De Roxana Deaconescu
5Comentarii
Deși a avut arierate de peste 2 milioane de euro, Robu decretează: Primăria Timișoara, în categoria celor mai buni platnici
© foto: arhiva
Primăria Timișoara a fost cu un picior în groapă în 2018, iar la final de an a avut arierate de peste 2 milioane de euro. Cu toate acestea, primarul Nicolae Robu susține că PMT rămâne în categoria celor mai buni platnici. Spune că a plătit „imediat” arieratele.

Vă reamintim, potrivit datelor oficiale furnizate de Direcția Economică a PMT, pe 31 octombrie 2018 existau facturi restante mai vechi de 90 de zile – așa-numitele arierate – în valoare de 10,2 milioane de lei. Adică, potrivit cursului valutar de la data respectivă, peste 2,2 milioane de euro! Interesant este că, la 31 octombrie 2017, municipalitatea nu avea nicio factură restantă cu o vechime mai mare de 90 de zile!

Potrivit edilului-șef, municipalitatea nu mai are atât de multe datorii, iar problemele de anul trecut au dispărut.

„Eu vă asigur că, așa, cu întârzierile respective, PMT rămâne tot în categoria celor mai buni platnici. S-a dat o interpretare total greșită celor pe care eu vi le-am spus în sinceritatea mea, că puteam să nu vorbesc despre asta, că este o lege care spune în cât timp faci plata. Când ai ajuns la arierate, atunci devine o problemă, dar noi de fiecare dată când ajungem, sau am ajuns, cu anumite plăți la nivel de arierat, am făcut plățile imediat. N-o să găsiți nicio firmă care să fi avut probleme din cauza PMT. A, că și pentru firme a fost mai greu decât altădată, când le plăteam a doua zi după ce erau făcute toate verificările și se dădea bun de plată… Altă dată eu așa făceam, dar interesați-vă să vedeți dacă și în mediul privat se procedează chiar așa”, a explicat, marți, Nicolae Robu.

Primarul spune că Primăria Timișoara avea o faimă, de cel mai bun platnic, pentru că plătea toate plățile mari.

„Toate plățile semnificative erau în condeiul meu. În fiecare dimineață, eu am un tablou de bord cu tot ce este bun de plată. Înainte aveam numai lucrurile semnificative. În anul 2018 am extins la absolut orice plată și dacă înainte plăteam, repet, a doua zi, pe parcursul lui 2018 am plătit cu anumite întârzieri, dar niciodată grave și când o anumită firmă îmi spunea că are de plătit un furnizor, că altminteri nu știu ce se întâmplă (…) noi am colaborat în bună înțelegere cu toate firmele care s-au dovedit a fi firme serioase”, a mai spus Robu.

Probleme au fost la un moment dat și cu societatea care construiește noul corp de clădire al Spitalul de Copii. Edilul-șef spune că acum nu mai sunt datorii atât de mari și nici întârzieri foarte mari de plată.

„Le-am promis 400.000. Le-am dat vreo 500.000. Datoriile cred că mai avem o fractură de în jur de câteva sute de mii, 200-300.000, nu știu să vă spun chiar exact, că eu operez cu sute de poziții de plată în fiecare zi. Dar atunci mi-au spus că le-ar trebui urgent 300-400.000, eu le-am spus că 400.000 fără probleme vă pot da și le-am dat 500.000. Chiar ceva peste 500.000. Zilele următoare probabil că le mai dau. Deci nu sunt întârzieri mari. Și nu erau vechi aceste facturi, dar ei au nevoie ca să plătească la rândul lor. Eu înțeleg fenomenul economic foarte bine, de aceea m-am străduit mereu să plătesc cât mai prompt și tocmai de aceea am și vorbit despre faptul că nu mai pot plăti la fel de prompt ca înainte, nu că am fi intrat într-o dificultate”, a mai explicat Nicolae Robu

Primarul dă asigurări că a gestionat finanțele cu succes și în 2018, fără probleme, „când a fost mai greu decât altă dată”.

Articole pe aceeași temă:

Cum și-a gestionat banii în 2018 Primăria Timișoara? Foarte greu, dacă luăm în considerare faptul că, la un moment dat, avea datorii mai vechi de 90 de zile în valoare de peste 2 milioane de euro. Cu un an înainte, la aceeași dată, nu existau datorii. PMT a luat un credit de peste 100 de milioane de...5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor