Definitia biciclistului rau, de Nicolae Robu: nu intelege ca nu are ce cauta in centrul Timisoarei!

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
49Comentarii
Definitia biciclistului rau, de Nicolae Robu: nu intelege ca nu are ce cauta in centrul Timisoarei!
© Definitia biciclistului rau, de Nicolae Robu: nu intelege ca nu are ce cauta in centrul Timisoarei! (foto: arhiva)
Care sunt trăsăturile unui „biciclist rău”? Este neserios la şcoală ori la locul de muncă, după caz, teribilist, lipsit de respect, cârcotaş în general, nu înţelege că nu are ce căuta pe bicicletă în centrul Timişoarei şi implicit nici decizia autorităţilor locale de a interzice accesul bicicliştilor în zonele pietonale. Este definiţia dată de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care continuă războiul cu bicicliştii… Iată cum vede edilul lumea.

Lumea se împarte în mod clar în două pentru primarul Nicolae Robu: alb şi negru, cu el sau împotriva lui, în biciclişti buni şi biciclişti răi. De altfel, acesta este şi titlul unei noi postări marca Robu pe Facebook: „BICICLIŞTII BUNI ŞI BICICLIŞTII RĂI! :)”

Ca în orice categorie socială, şi în rândul bicicliştilor distingem indivizi buni şi indivizi răi”, explică edilul-şef al Timişoarei, confruntat în această perioadă cu un val de critici şi proteste, după ce Comisia de circulaţie de la nivelul primăriei a decis să interzică de tot accesul bicicletelor în centrul oraşului, în zonele pietonale.

Şi urmează definiţia „biciclistului bun”, de Nicolae Robu: sunt cei care îi înţeleg decizia, n-au cum să fie neserioşi la şcoală ori la locul de muncă…

Bicicliştii buni sunt: raţionali; serioşi la şcoală dacă sunt elevi, la facultate, dacă sunt studenţi, la locul de muncă, dacă sunt angajaţi, indiferent de profesia lor; respectuoşi cu semenii – pietoni, şoferi sau alţi biciclişti, neteribilişti, capabili să înţeleagă că prezenţa lor printre pietoni în zonele de loisir, implicit aglomerate – Piaţa Victoriei, str Mărăşeşti, str Alba Iulia, Centrul Istoric – ar produce pentru aceştia disconfort şi chiar pericol; capabili să înţeleagă că ar fi deplasat – de altfel, aşa ceva nici măcar nu permite legea! – să se marcheze piste de biciclete prin zone ca cele menţionate (…), zone protejate; obiectivi, apreciativi la modul decent – adică tăcut -, faţă de eforturile care se fac de către municipalitate pentru ca ei să aibă condiţii cât mai bune de folosit bicicleta”, notează primarul Timişoarei.

Urmează apoi, bineînţeles, şi definiţia „biciclistului rău”: în general un cârcotaş, care nu înţelege că prezenţa sa pe două roţi prin centru n-ar produce decât disconfort, ba chiar ar putea reprezenta un pericol.

Bicicliştii răi sunt: iraţionali; neserioşi la şcoală, dacă sunt elevi, la facultate, dacă sunt studenţi, la locul de muncă, dacă sunt angajaţi, indiferent de profesia lor; nerespectuoşi cu semenii – pietoni, şoferi sau alţi biciclişti; teribilişti; incapabili să înţeleagă că prezenţa lor printre pietoni în zonele de loisir, implicit aglomerate – Piaţa Victoriei, str Mărăşeşti, str Alba Iulia, Centrul Istoric – ar produce pentru aceştia disconfort şi chiar pericol; incapabili să înţeleagă că ar fi deplasat – de altfel, aşa ceva nici măcar nu permite legea! – să se marcheze piste de biciclete prin zone ca cele menţionate (…), zone protejate; neobiectivi, cârcotaşi în mod strident faţă de eforturile care se fac de către municipalitate pentru ca ei să aibă condiţii cât mai bune de folosit bicicleta”, explică Robu.

Concluzia primarului? Binele primează, „bicicliştii buni sunt cei mulţi, iar bicicliştii răi sunt foarte puţini”. Iar pe cei ”răi”, care acum pregătesc un protest – o plimbare pe lângă biciclete prin centrul oraşului, vineri, Robu are de gând să îi ignore.

Oricum, interdicţiile au fost deja adoptate fără ca subiectul să fie dezbătut înainte.

Articole pe aceeași temă:

Interzis biciclistilor in centrul Timisoarei. Robu face sondaj dupa ce a luat decizia

Dupa ce au fost interzisi in centrul Timisoarei, biciclistii cheama lumea la o plimbare… pe langa biciclete49Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor