De ce sunt asa de grave deranjamentele intestinale? (2)

De Lavinia Ceuta
Reactualizat la:
De ce sunt asa de grave deranjamentele intestinale? (2)
© TION: De ce sunt asa de grave deranjamentele intestinale?
”Corpul tău este casa în care trăiești. Prin analogie, este asemenea clădirii în care ai casa. Aceasta are nevoie cel puțin de atenție periodică. Acoperișul poate avea scurgeri, țevile s-ar putea înfunda, termitele pot invada podeaua și pereții, și multe alte cazuri de deteriorare pot avea loc. Asemenea se întâmplă și în corpul fizic. Fiecare funcție și activitate a sistemului tău, zi și noapte, fizică, mentală să spirituală depind de atenția pe care le-o acorzi”, spune Norman Walcker, medic care a trait 116 ani și a tratat pacienți de diferite boli prin sucuri de fructe și legume, specifice pentru fiecare afecțiune în parte. Uimitor, nu-i așa?!

Când eliminarea de resturi alimentare nu este completă, se constituie adevărate depozite, dispuse în materii fecale de a lungul pereților, în pliurile intestinale ale colonului. Evacuarea ar trebui să se facă în maxim 24 de ore, dar, uneori se întârzie cu zile! Se poate întâmpla să rămână reziduuri în pliuri și ani de zile, chiar dacă este greu de crezut, așa se întâmplă frecvent la cei cu un anumit tip de alimentație, prepondrent de origine animală. Aceste materii fecale rămase devin iritante în timp și așa se poate ajunge la ”colon spastic sau inflamat”, iar cu aceste caracteristici, colonul nu mai realizează optim funcția de absorbție, întreaga funcționare a sa fiind perturbată. Ele putrezesc, eliberând gaze și toxine, acestea generând un sânge acid, întregul sistem circulator fiind contaminat cu compuși toxici.

Colonul îmbolnăvit generează boli?

Se vorbește despre declanșarea cancerului datorită reziduurilor din colon. Bolile de inimă și astmul sunt boli ce au legătură strânsă cu sănătatea colonului. Sunt voci care spun că, în fapt, toate bolile pornesc ca și bază de plecare, din disfuncționalitățile colonului. Corpul este otrăvit, intoxicat, datorită reziduurilor neeliminate din colon, așa declanșându-se perturbările celorlalte sisteme. O curățare de colon ne ferește de orice boală!

Semnele unui colon încărcat?

Starea de oboseală și de iritație permanentă, balonările frecvente sau un scaun dereglat, nervozitatea și lipsa de concentrare, insomnia, toate acestea pot fi semnele unui colon ce are trebuință urgentă de atenție. În Anglia, există o clinică ce tratează bolnavi cu dereglări mentale prin nutriție optimă, iar prima acțiune asupra unui om deprimat este…curățare de colon! Cât este de simplu și firesc…

Ce se cuvine să facem pentru a îndepărta reziduurile de pe pereții colonului?

• În primul rând, aș recomanda o deparazitare de viermi intestinali, care vă obligă ca pe o perioadă de 14 zile să nu consumați produse de origine animală.
• Apoi, aș sugera efectuarea unor terapii de hidrocolonoterapie, până vedem cu ochii noștri eliberarea de reziduuri și căpătarea unei stări psihice, în primul rând, mult mai bune.
• Evident, o dietă echilibrată de origine vegetală este calea spre relizarea acestei detoxifieri.

Despre alimentele ce ne ajută să menținem o stare de sănătate a colonului voi scrie în articolul următor…

Sănătate și mereu alegeri conștiente în dieta zilnică!