Data limita pentru depunerea ofertelor pentru Centura Sud a fost decalata cu doua saptamani, prin intermediul unei… erate

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
6Comentarii
Data limita pentru depunerea ofertelor pentru Centura Sud a fost decalata cu doua saptamani, prin intermediul unei… erate
© Tion: Data limita pentru depunerea ofertelor pentru Centura Sud a fost decalata cu doua saptamani
Mai așteptăm două săptămâni până la anunțarea firmelor care au lansat oferte în cadrul licitației de atribuire a contractului de proiectare și realizare a Centurii de Ocolire Sud a Timișoarei. Se pare că licitația a „beneficiat” deja de o contestație a procedurilor.

Deși inițial anunțarea câștigătoarei licitației era așteptată pe 8 iunie, numele firmelor care au decis să participe la concursul lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice va avea loc pe 22 iunie. Pe pagina de internet a Companiei pentru Administrarea Infrastructurii, ultimul anunț referitor la licitația pentru atribuirea acestui contract apare pe data de 30 mai și este prezentat ca fiind un „Anunț tip erată”. În documentului atașat, data de 8.06.2017 anunțată ca dată limită pentru depunerea documentației a fost înlocuită cu data de 22.06.2017.

La finalul eratei vine și explicația oficială a situației, se pare că motivarea ar fi legată de solicitările lansate de participanți pentru informații suplimentare legate de proiect, dar și de existența (deja) a unei contestații: „În vederea asigurării unei perioade suficiente pentru pregătire a unor oferte corecte și complete, Autoritatea Contractantă prelungește termenul limită pentru primirea ofertelor ca urmare a contestației formulată la CNSC, precum și ca urmare a solicitărilor de clarificări adresate de operatorii economici pentru care nu a fost publicat încă un răspuns”.

Deși am solicitat o opinie din partea șefului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara referitoare la această situație, Horațiu Simion nu a răspuns la apelurile lansate de tion.ro.

În mod normal, dacă data nu va fi schimbată din nou prin intermediul unei… erate, pe 22 iunie va avea loc deschiderea ofertelor și stabilirea firmei sau grupului de firme interesate de proiectul centurii Sud a Timișoarei. Din păcate, există și varianta apariției contestațiilor la această licitație, ceea ce ar putea devansa anunțarea unui câștigător aproape un an de zile.

Vă reamintim că prima licitație pentru stabilirea proiectării variantei Sud a fost inițiată în timpul Cabinetului Cioloș, dar a fost anulată. Guvernul Grindeanu a decis să înlocuiască licitația pentru proiectare, care era deja în curs, cu o altă licitație nouă, care să stabilească cine se va ocupa atât de proiectare, cât și de execuția centurii. De la momentul stabilirii definitive a câștigătorului licitației în aproximativ un an de zile s-ar putea demara construcția efectivă a lucrărilor la centură.

Articole pe aceeași temă:

Ministrul Transporturilor garanteaza ca centura sud Timisoara are sursa sigura de finantare

Proiectarea si executia centurii de sud a Timisoarei, scoase la licitatie6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor