Daca este marti 13, este Ziua Informarii Preventive pentru cei de la ISU Banat

De Raoul Jurchela
Daca este marti 13, este Ziua Informarii Preventive pentru cei de la ISU Banat
© Foto: ISU Banat
Reprezentanții ISU Banat au decis să schimbe ghinionul unora prin informarea corectă, în fiecare zi de marți 13. Astfel, pompierii au amplasat un punct de informare pentru cetățeni în incinta noului mall din Calea Șagului.


Ghinionul unei zile de marți 13 poate fi prevenit printr-o informare corectă. Este devizul celor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care au stabilit ca fiecare zi de marți care pică într-o dată de 13 să fie numită Ziua Informării Preventive. Astfel, reprezentanții ISU Banat au decis ca în această zi să amplaseze în punct de informare în incinta noului mall din Timișoara pentru a-i învăța pe timișoreni cum să se ferească de evenimente neplăcute.

„La această activitate se vor prezenta mijloace de protecţie individuală ale pompierilor (cască, costum tip nomex, centură, bocanci). Un instructor din cadrul centrului de formare pentru SMURD Timişoara va prezenta tehnici de resuscitare cardio-pulmonară. Un specialist pirotehnician va prezenta machete ale muniţiei rămasă neexplodată din conflictele armate care au avut loc pe teritoriul României. Se vor distribui pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E-ON Romania. În derularea tuturor acestor activităţi, reprezentanţilor I.S.U. Banat al judeţului Timiş li se vor alătura şi reprezentanţi zonali ai companiei de gaz E-On Romania şi voluntari recrutaţi de I.S.U. Banat din rândul cetăţenilor în cadrul Campaniei “Salvator din Pasiune”.

În prezent, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă. Dintre acestea amintim campania R.I.S.C., o campanie care atrage atenţia asupra exploatării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de gaz şi campania “Nu tremur la cutremur” – o campanie de informare şi pregătire a populaţiei în cazul producerii unui seism”, povestesc reprezentanții ISU Banat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !