Curse cu rezonanta istorica la Timisoara: maraton de 42 de kilometri, semimaratonul Eugeniu de Savoya sau Solii Cetatii

De Adrian Panduru
Curse cu rezonanta istorica la Timisoara: maraton de 42 de kilometri, semimaratonul Eugeniu de Savoya sau Solii Cetatii
În Timiș va avea loc un maraton de 42,2 kilometri. O cursă la care vor concura 42 de persoane, care vor pleca din apropiere din Otelec până în Cetatea Timișoarei. În urbea de pe Bega vor avea loc și alte curse cu rezonanță istorică, de la „Batalionul Banat” la „Solii Cetății”.

Evenimentul va avea loc în 29 octombrie și este organizat de Asociaţia Club Sportiv Alergotura. Timişoara City Marathon este un eveniment de alergare cu probă de maraton, 42.2 km, tema acestei ediţii fiind Descălecatul lui Eugeniu de Savoya în cetatea Timişoarei. Sunt șase curse care vă așteaptă în 29 octombrie.

„Ineditul evenimentului constă în faptul că proba de maraton va începe în apropiere de Otelec, se va derula pe pista de biciclete de pe malului canalului Bega şi va fi o cursă rezervată pentru doar 42 de persoane. Lotul de alergători va veni spre Timişoara şi va traversa o parte din zona istorică, iar linia de finiş va fi în interiorul vechii cetăţi, în Piaţa Libertăţii”, transmit organizatorii.

Şi celelalte curse au nume inspirate de unul dintre cele mai importante momente istorice ale oraşului, traseele acestora fiind în oraș. Organizatorii vor să îmbine sportul cu elemente de cultură şi de identitate ale Timișoarei pentru a crea un eveniment de alergare de interes internaţional.

“Timişoara are nevoie de un eveniment sportiv de anvergură. Faptul că suntem Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 ne oferă două motive pentru a fi atât creativi, cât şi profesionişti în organizare: avem posibilitatea de a crea o identitate deosebită pentru cursele acestui eveniment, astfel încât Timişoara să se distingă între evenimente similare, şi avem şansa să construim unul dintre cele mai dorite evenimente de alergare din Europa datorită expunerii pe care oraşul o va avea la orizontul anului 2021. Începem anul acesta cu o ediţie pilot, completă din punct de vedere al distanţelor de alergare, cu multă flexibilitate pentru participarea celor obişnuiţi sau care îşi doresc să alerge distanţe mai scurte decât cea de semimaraton”, a spus coordonatorul evenimentului Valentin Mureşan.

Momentul istoric al cuceririi Cetăţii Timişoarei de către prinţul Eugeniu de Savoya şi eliberarea oraşului de sub dominaţia otomană a inspirat numele celor șase curse de alergare:

  • Maratonul Cavalerii Cetăţii, 42.2 km, cursă rezervată pentru doar 42 de persoane
  • Poştalionul Cetăţii, probă maraton ştafetă, 4 X 10.5 km
  • Semimaratonul Eugeniu de Savoya, 21 km
  • Solii Cetăţii, probă semimaraton ştafetă, 2 X 10.5 km
  • Poarta Forforosa, probă individuală de 10.5 km
  • Batalionul Banat, probă individuală de 5.5 km.

Înscrierile la eveniment vor începe în 30 septembrie. Detaliile despre eveniment, curse, regulament înscriere, trasee vor fi disponibile pe site-ul evenimentului www.timisoaracitymarathon.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului: Timişoara City Marathon.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !