Cum sa te oferi sa dai 1 milion de euro pe niste locuinte pe care nu le-ai vazut? Ne spun autoritatile!

De A.S.
3Comentarii
Cum sa te oferi sa dai 1 milion de euro pe niste locuinte pe care nu le-ai vazut? Ne spun autoritatile!
© Nicolae Robu
Zilele trecute, reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţau cumpărarea unui bloc care a făcut obiectul unei proceduri de executare silită, a unui imobil cu 129 de locuinţe scos la licitaţie de o bancă. Joi, oficialii instituţiei au afirmat că afacerea n-a fost dusă la bun sfârşit: n-au văzut garsonierele înainte să se ofere să le cumpere cu 1 milion de euro şi au constatat după că sunt în stare proastă!

Din spusele primarului Nicolae Robu, locuinţele din blocul de pe strada Polonă ar fi fost vandalizate, sunt probleme cu partea de instalaţii, lipsesc chiuvete şi alte lucruri.

„Astăzi am avut o discuţie cu conducerea BRD pentru că, atunci când am mers pentru preluare, pentru pregătirea preluării mai bine zis, când au fost angajaţi ai primăriei, cu aparat foto şi cu registre în care să noteze absolut tot ce se găseşte în fiecare cameră, s-a constatat că un număr important de camere nu sunt în stare corespunzătoare, în sensul că cineva ar fi luat ba chiuvete, ba mai ştiu eu ce alte lucruri din instalaţia electrică. Am avut o discuţie cu conducerea BRD şi am stabilit că dacă BRD se angajează să ducă toate camerele la starea impecabilă la care am fost informaţi că ele se află atunci rămâne valabilă licitaţia, vom semna contractul şi vom prelua acel bloc”, a explicat, joi, Robu.

Primarul susţine că angajaţii din subordinea sa nu au putut vedea locuinţele înainte ca primăria să se prezinte practic la licitaţie.

„Nimeni n-a avut acces, nici executorul nu a avut acces atunci la ele, a fost contracronometru, am adoptat în regim de urgenţă hotărârea de consiliu local ca să nu ratăm licitaţia (n.r. – hotărârea prin care aleşii locali şi-au dat acordul pentru achiziţionarea locuinţelor la licitaţie). Nu s-a putut că n-a fost acces. Acea clădire era în execuţie silită, nici executorul nu avea acces. De fapt el s-a sesizat primul, când a fost acum acolo. Ne-a dat telefon şi ne-a spus că sunt probleme la un număr de locuinţe şi trebuie să le vedem pentru a ne pronunţa dacă încheiem contractul sau anulăm licitaţia”, a afirmat Robu.

Ce se va întâmpla în continuare? Reprezentanţii municipalităţii spun că fie banca va repara locuinţele pe cheltuiala sa, caz în care toată afacerea va fi dusă la bun sfârşit, fie ar putea fi organizată o nouă licitaţie şi să se scadă preţul având în vedere starea garsonierelor, fie primăria va renunţa să le mai cumpere…

„Prima variantă peste noi, şi pentru BRD, este aceea de a se repara de către BRD ce este de reparat şi de a se încheia apoi contractul în termenii rezultaţi la licitaţie. Luni se încheie evaluarea pe care BRD o face să vadă ce costuri ar comporta repararea făcută de către ei. Dacă BRD nu se angajează să facă lucrul acesta, atunci vom vedea dacă putem să facem o negociere… Dar nu se poate negocia direct de fapt, se poate provoca o nouă licitaţie, la un preţ mult mai scăzut, pentru că pe noi nu ne interesează să luăm garsonierele în starea în care sunt acum la preţul respectiv. Cumpărarea are loc în momentul în care se semnează un contract de vânzare-cumpărare. Noi n-am ajuns în faza să semnăm acel contract. E posibil aşadar şi să se refacă licitaţia la un preţ mult mai mic şi dacă vom fi interesaţi de acel preţ vom participa încă o dată şi ar rămâne atunci în sarcina noastră să facem reparaţiile acolo. Sau este posibil să nu ne mai intereseze…”, a explicat primarul.
Oficialii primăriei anunţau, zilele trecute, că au reuşit să cumpere toate cele 129 de locuinţe din blocul de pe strada Polonă la un preţ de aproximativ 1 milion de euro. Garsonierele ar fi urmat să ajungă la persoanele de pe listele de priorităţi ale primăriei, cazuri sociale, evacuaţi, tineri etc.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor