Cum sa renunti la zahar

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Cum sa renunti la zahar
Stabiliți-vă obiective rezonabile bazate pe reducerea la jumătate al aportului de zahăr în fiecare săptămână, până când nu veți avea de unde să mai reduceți!

De exemplu, dacă aveți, în mod normal, două băuturi îndulcite cu zahăr (ceai și cafea, de ex), reduceți la jumătate cantitatea folosită pentru îndulcire sau folosiți-o doar la una dintre ele. Suplimentele cu crom vor ajuta, de asemenea scorțișoara să fie nelipsită, un vârf de linguriță dimineața și una seara, vor ajuta la echilibrul glicemic din sânge și vor echilibra pofta de dulce.

Când vă e poftă de ceva dulce…

 Dacă aveți o mare pofta de dulce, trebuie mai întâi să beți un pahar cu apă, apoi o bucată dintr-un fruct, cu unele nuci sau semințe, consumul de proteine cu carbohidrați menține un nivel optim al zahărului din sânge.
Mâncați întotdeauna micul dejun! Amintiți-vă mai apoi, că un consum puțin și des al alimentelor, sprijină echilibrul de zahăr din sânge.
 Ar fi bine să minimizăm consumul de cofeina si alcool, deoarece acestea afectează și cantitatea de zahăr din sânge.

Toată lumea adoră dulcele și, cu cât consumăm mai mult, cu atât mai mult avem nevoie, este o capcană… Te obișnuiești cu niveluri mai ridicate și mai ridicate de dulce, astfel încât, după un timp, dorința de alimente dulci pot lua literalmente proporții îngrijorătoare.

De multe ori, dacă se mănâncă în exces, vom putea suferi de hiperactivitate, comportament impulsiv, iritare nervoasă și concentrare scăzută. Prea mult zahăr în sânge ne face să ne simțim obosiți și mereu cu căderi de energie. În plus, zahărul, la fel ca și cocaina și heroina, stimulează dopamina și endorfinele, care vor conduce – printr-o astfel de stimulare agresivă dată de consumul excesiv de zahăr – la deficiențe interne și o permanentă nevoie de stimulare, pentru secreția lor.

Dr. Candace Pert, profesor de cercetare în cadrul Departamentului de Fiziologie și Bio-fizică la Georgetown University Medical Center din Washington DC, spune: „eu consider zahărul un medicament, un produs vegetal foarte purificat și rafinat, care poate crea dependență. Ca în orice dependență, este nevoie de timp și de nutriție bună pentru a obține înapoi chimia creierului în echilibru.”

Bibliografie: www.patrickholford.com/topic/low-gl

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor