Cum evitati sa primiti amenda pentru neplata rovinietei, in cazul in care ati instrainat masina

De M. Hoster
6Comentarii
Cum evitati sa primiti amenda pentru neplata rovinietei, in cazul in care ati instrainat masina
© TION: Cum evitati sa primiti amenda pentru neplata rovinietei, in cazul in care ati instrainat masina
Mai mulţi şoferi care au înstrăinat autoturismele proprietate personală s-au trezit cu amenzi pentru neplata rovinietei. Cum puteţi evita această situaţie neplăcută? Simplu: anunţaţi la Serviciul de înmatriculare cedarea maşinii.


Responsabilitatea achitării tarifului de utilizare şi a deţinerii rovinietei valabile, în cazul vehiculelor înmatriculate în România, revine exclusiv persoanelor fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România, au anunţat cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

În cazul în care contravenţia este constatată prin mijloacele tehnice amplasate pe reţeaua de drumuri naţionale din România (sistem de camere video fixe sau mobile), procesul-verbal de constatare a contravenţiei se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor – Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau a conducătorului auto, în cazul utilizatorilor străini.

Ca urmare a primirii mai multor sesizări din partea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale, care au semnalat faptul ca deşi au înstrăinat vehiculul, au primit procese verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru vehiculul înstrăinat, CNADNR recomandă utilizatorilor ca în urma înstrăinării vehiculului, să se adresze Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în a cărui rază de competenţă a fost înmatriculat vehiculul, în vederea depunerii unei notificări cu privire la înstrăinarea vehiculului.

Notificarea trebuie să fie însotiţă obligatoriu de copii ale documentelor justificative (contract de vânzare-cumpărare, certificat de radiere fiscală pentru vehiculul în cauză).

În situaţia în care a fost emis proces verbal de constatare a contravenţiei, utilizatorul poate formula o contestaţie la procesul verbal emis, în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, la Judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul firma utilizatorului în vederea solicitării de anulare a acestuia.

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor