Cum este tratata apa care ajunge la robinet in casa ta? Poti vedea la Statia de tratare Bega!

De A.S.
Cum este tratata apa care ajunge la robinet in casa ta? Poti vedea la Statia de tratare Bega!
© TION - Cum este tratata apa care ajunge la robinet in casa ta? Poti vedea la Statia de tratare Bega!
Timişorenii sunt invitaţi să sărbătorească în avans Ziua Mondială a Apei, care este în 22 martie, vizitând vineri Staţia de tratare a apei „Bega”. Va fi Ziua Porţilor Deschise la staţia de tratare de pe strada Câmpului, care asigură peste două treimi din necesarul de apă al Timişoarei. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă ce se întâmplă cu apa până să ajungă la robinetele din casele lor.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Aquatim deschide vineri, 20 martie, porțile celei mai mari stații de tratare a apei din Timișoara, Stația de tratare a apei „Bega”.

Timişorenii sunt invitaţi să descopere procesul de tratare a apei între orele 9-14.

Cei de la Aquatim aşteaptă câteva sute de vizitatori.

Evenimentul, intrat deja în tradiția Aquatim, este cunoscut de către timișoreni, mai ales de unitățile de învățământ din oraș, dar și din localitățile din împrejurimi, care participă, anual, în număr foarte mare. Anul acesta, peste 450 de elevi și studenți de la 8 unități de învățământ primar și superior din Timișoara, Chișoda și Șandra și-au exprimat deja dorința să celebreze Ziua Mondială a Apei alături de Aquatim”, spun reprezentanţii societăţii.

Staţia de tratare „Bega” asigură două treimi din necesarul de apă al Timişoarei. Funcţionează cu tehnologii şi echipamente moderne, peste 80% dintre procese fiind controlate automat, pe calculator.

Apa furnizată de stație oraşului este controlată continuu „În fiecare zi se fac sute de analize pentru verificarea parametrilor de calitate, înainte de distribuția în reţea”, a explicat directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Vineri, vizitatorii vor putea face turul staţiei conduşi de „aqua-ghizi”, specialiști în tratarea apei, iar copiii vor fi întâmpinați de celebrele mascote Robi și Clara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !