Cum da primarul Timisoarei directive pentru pavarea centrului: semneaza pietrele cu markerul!

De A.S.
6Comentarii
Cum da primarul Timisoarei directive pentru pavarea centrului: semneaza pietrele cu markerul!
© TION - Cum da primarul Timisoarei directive pentru pavarea centrului: semneaza pietrele cu markerul!
Primarul Nicolae Robu a devenit specialist şi… în pietre. Edilul-şef al Timişoarei a dezvăluit, marţi, că a ales personal pietrele folosite la pavarea străzilor şi pieţelor din centrul istoric. Mai exact, că le-a dat directive celor responsabili de şantierul din Cetate, cum să fie/ să nu fie pietrele care se montează, alegând niște mostre și semnând cu markerul pe ele.


Întrebat dacă, după nenumăratele discuții purtate pe această temă, este mulţumit de varianta finală de pavaj aleasă pentru centrul istoric, primarul Nicolae Robu a explicat că „în principiu” este mulţumit, dar se mai impun îmbunătăţiri. De altfel, Robu a dezvăluit că s-a implicat direct în activitatea aceasta… semnând pietrele cu markerul.

Sunt mulțumit de pavaj, în principiu. Sunt intervenții de corecție care mai trebuie aduse. Unele pietre sunt prea colțuroase și trebuie schimbate. Eu vreau să vă spun că am semnat cu markerul pe câteva pietre, ca mostre cu ceea ce este acceptabil, să nu mai fie firma nevoită să scoată pietre necorespunzător puse. Să nu fie malînțelegeri. Am spus să aducă nişte pietre şi am spus: asta e în regulă, asta nu e în regulă, am semnat cu markerul pe ele și am spus <<Vă uitaţi, dacă au un grad de netezime comparabil cu acesta, e în regulă, dacă nu – nu le montați, pentru că vă voi pune să le dați jos și lucrați de două ori sau și de mai multe ori dacă este cazul>>. Am semnat pe pietre, le-au adus la mine și le-am semnat ca să le aibă ca etalon…”, a afirmat edilul.

În orice caz, Robu s-a declarat încântat de modul în care arată pavajul din Piaţa Libertăţii. Întrebat dacă nu va fi o problemă cu alunecatul pe această suprafaţă, în perioada de îngheţ, edilul-şef a declarat că el… nu este specialist până la urmă şi a avut doar câteva pretenţii pe care şi le-a exprimat înainte să înceapă pavarea.

Nu sunt soluții date de mine… Eu chiar am fost foarte atent și le-am atras atenția arhitecţilor, proiectanților, să vină cu soluții care să satisfacă patru exigențe: să arate bine, să aibă un aer de vechi, în acord cu ceea ce trebuie să fie într-un centru istoric, să fie comode și să aibă durabilitate, să nu ne trezim că acele pietre după un an-doi se mișcă, se strâmbă și trebuie să intervenim. Soluțiile finale pe care le-am convenit au garanția proiectanților – eu nu sunt specialist în domeniu -, au garanţia că îndeplinesc aceste exigenţe”, a mai declarat Robu.

Rămâne de văzut cum vor arăta străzile şi pieţele nou-pavate, ce durabilitate va avea în timp noul pavaj şi cum îl vor găsi timişorenii la mers…6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor