Cum crestem aportul de calciu in organism?

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Cum crestem aportul de calciu in organism?
© TION: Lavinia Bratu Ceuță
Hipocalcemia, adică nivelul scazut de calciu (Ca) din organism, este una dintre cele mai frecvente probleme în buletinului de analize medicale, mai ales la femeile ce trec de pragul menopauzei.

Să luăm suplimente cu calciu?

Discuțiile vizavi de asimilarea suplimentelor cu vitamine și minerale sunt destul de aprinse, în ultima vreme. Se pare că există o sinergie între aceste elemnte, un simplu supliment ce conține calciu, privat de prezența unor minerale și a altor vitamine, rămâne fără efect. Alte cercetări spun că doar 10-20% din aceste vitamine se pot asimila dintr-o capsulă, restul reprezentând “muncă” pentru rinichii ce răspund de eliminarea compușilor chimici, nefolositori.

Dacă nu luăm suplimente cu Ca, cum îl sporim în organism?

· Unul dintre alimentele cel mai bogate în calciu sunt semințele de susan crude, acestea reprezintă un remediu la îndemână în creșterea aportului de calciu. Este foarte important să știți că acestea trebuie mestecate foarte bine în cavitatea bucală și doar după ce sunt transormate într-o pastă trebuie înghițite. Altfel, el pot fi văzute în scaun, nu sunt digerate și calciul nu este captat și utilizat de corp.

· Frunzele verzi ale legumelor conțin o mare cantitate de calciu ce se absoarbe 100%. Consumați zilnic o salată din spanac, verdeață și orice alte plante cu frunze verzi, asigurându-vă astfel natural cantitatea optimă de calciu. Nici o zi fără o salată din verdețuri!

· Se mai poate face o cură cu grâu încolțit , câteva linguri pe zi (2-4), timp de 3 luni.

· Ceaiurile simple sau combinate în părți egale din: cătină, măceșe, zmeură și coada-calului, aduc un bun aport de calciu, siliciu și alte minerale esențiale organismului.

· O cură cu argilă, luată pe o perioadă de 3 luni crește aportul de calciu și alte minerale, detoxifică și alcalinizează organismul.

În cazul hipocalcemiei se consumă zilnic un litru de suc proaspăt preparat din morvov, frunze verzi și gulie. Acesta se bea dimineața, pe stomacul gol, într-un interval de două ore. După aceea, pentru o bună asimilare, timp de o oră nu se consumă nimic altceva. Pe lângă aportul de calciu, veți obține și un plus de vitamine, fitochimicale (cum este valorosul betacaroten!), necesare întregului organism.

Rămânem aproape cu bine, bucurie și sănătate!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

————————————————————–

Centre medicale recomandate de www.tion.ro:

Derma Health SRL
Strada Drubeta 29, Timișoara
0740 000 044
http://www.dermahealth.ro/ozonoterapie

 

Ultra Med

Adresa mail contact: office@ultra-med.ro

Adresa site: www.ultra-med.ro
Tel programari:0723372767
Program lucru: luni-vineri 15-20
str Pavel Jumanca, nr 14

Centrul Profilaxia SRL
link: http://www.profilaxia.ro/en

Str. Arieş nr. 3, et I
Timişoara

Centrul Profilaxia Timisoara – 0256.490.123
Centrul Profilaxia Arad – 0757.168.102