Cuib de viespi cu mari vedete de teatru la Timisoara

De S.P.D.
Cuib de viespi cu mari vedete de teatru la Timisoara
© TION - Cuib de viespi cu mari vedete de teatru la Timisoara
Spectatorii timişoreni pentru care teatrul înseamnă marile sale vedete sunt puși de Fundația Culturală Artmedia în fața tentaţiei de a revedea, într-o piesă celebră, trei veritabile dive ale scenei teatrale româneşti: Florina Cercel, Rodica Popescu Bitănescu şi Ileana Stana Ionescu în comedia „Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu.

Evenimentul va avea loc luni, 10 martie 2014, de la ora 18.30, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara. Biletele, cu prețuri cuprinse, în funcție de loc, între 40 și 100 de lei, se “topesc” de pe o zi pe alta, la Agenția Operei.

Text cu lipici despre românismul de ieri şi de azi, cu savuroase replici în care comicul devine un adevărat curcubeu de nuanţe, de la hazul frust la tachinarea fină, de la râsul sănătos şi gestul buf, la afurisenia de salon, piesa binecunoscută publicului revine ca un torent copleşitor de cascade actoriceşti. Trio-ul feminin de vedete exploatează fiecare virgulă a comediei, eroinele se întrec, se duelează , se înghiontesc retoric, într-o scânteietoare înfruntare de forţe dramatice.

„Regia spectacolului este semnată de Dan Tudor, iar meritul lui principal aici este… nonintervenția în Cuibul de viespi (titlul inițial al piesei), faptul că a lăsat actorii să stoarcă textul de savoare în menghina cea mai strânsă a talentului. Să nu uităm că alături de protagoniste, din distribuție fac parte și alți valoroși actori precum Marius Bodochi, Olga Delia Mateescu, Ilinca Goia”, subliniază Doina Popa, președinta Fundației Artmedia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !