Cu gunoiul în mașini la Sânnicolau Mare, în Timiș. Îl colectează, dar nu au unde să-l ducă

De Adrian Panduru
1Comentariu
Cu gunoiul în mașini la Sânnicolau Mare, în Timiș. Îl colectează, dar nu au unde să-l ducă
© Tion: Cu gunoiul în mașini la Sânnicolau Mare, în Timiș. Îl colectează, dar nu au unde să-l ducă
Sânnicolau Mare riscă să fie în aceeași situație în care s-a trezit Timișoara după ce serviciul se salubrizare stradală a fost preluat de un alt operator – cu mizerie pe străzi, dar și cu gunoi neridicat din gospodăriile oamenilor. Numai că spre deosebire de Timișoara (unde angajații de la Horticultura sunt prea puțini pentru a face față curățeniei pe străzi) aici, la Sânnicolau, e o altă problemă, care poate duce la același rezultat – al gunoaielor neridicate. Aici, gunoiul este preluat, însă nu este primit la centrul de colectare.

Reprezentanții primăriei din Sânnicolau Mare au transmis, pe pagina de Facebook, că deșeurile colectate de operatorul de salubritate de la ei din oraș nu mai sunt primite la centrul de colectare… Practic, firma care colectează gunoiul nu-l mai poate duce la stația zonală pentru că cel care operează acea stație nu îi mai permite acest lucru, imputându-i firmei respective niște plăți restante. Rezultatul? Gunoiul a rămas în camioanele în care a fost colectat. Pentru deblocarea temporară a situației a intervenit și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, care a cerut Retim (operatorul deponeului ecologic de la Ghizela) ca gunoiul de la Sânnicolau să fie dus direct la deponeul ecologic, fără să mai treacă prin stația de transfer, unde nu este primit. O astfel de situație a deșeurilor există pe întreaga zonă…

„În orașul nostru, deșeurile nu sunt ridicate conform programului stabilit deoarece firma SC Brai Cata SRL, operator zonal de salubritate impus de ADID, nu a plătit la centrul de colectare Jimbolia, astfel că deșeurile colectate de ei nu sunt primite. Pentru nerespectarea programului de colectare, Primăria a amendat din nou operatorul de salubritate, de această dată cu peste jumătate de miliard de lei vechi. Primarul Dănuț Groza și Primăria a făcut toate sesizările posibile, a discutat din nou cu președintele Consiliului Județean Timiș, cu doamna prefect a județului Timiș și cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu. Firma SC Brai Cata SRL nu a putut fi contactată. Primarul Dănuț Groza a solicitat nu doar rezolvarea situației actuale ci și rezilierea contractului cu SC Brai Cata SRL. Chiar dacă se va relua colectarea deșeurilor, cât timp rămâne aceasta firmă, problemele nu se vor încheia. Am insistat și insistăm să solicităm explicații publice din partea domnului Traian Stancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, responsabil direct de activitatea ADID și de relația cu firma SC Brai Cata SRL. Știm că este o situație extrem de deranjantă dar facem apel la dvs să nu depozitați deșeurile în gropi de gunoi clandestine sau improvizate”, este mesajul scris pe pagina de Facebook a Primăriei Sânnicolau Mare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, spune că situația există de câteva zile și că a discutat cu cei de la Retim ca un timp, până se rezolvă problema dintre cei care colectează gunoiul și cei de la stația de sortare, gunoiul să fie dus direct la deponeul ecologic de la Ghizela, unde operator este Retim.

„Pe zonele 2, 3 și 4 de colectare, firma Polaris a oprit contractul cu operatorul, firma Brai Cata, am primit o înștiințare cum că le datorează 83.000 de lei. Eu am convocat consiliul de administrație al ADID, am rămas cu aproximativ 20 de mașini de deșeuri pline și cu oprirea colectării pe zonă, mașinile fiind pline nu aveai cum să mai colectezi. Am convocat telefonic un consiliu director la ADID și la propunerea consiliului director s-a luat hotărârea să solicităm Retim să primească direct deșeurile existente. Cei de la stațiile de colectare reclamă că nu au primit banii. Eu le-am spus să folosească căile legale, să-i atace în instanță. Acum și operatorul reclamă unele bonuri pe care nu le recunoaște. Până la rezolvarea în justiție, pentru că noi nu putem interveni în contractul dintre două societăți, în urma discuției telefonice am hotărât să rugăm Retimul să primească pe această perioadă, până la rezolvarea cazului, gunoiul din zonă. Telefonic, Retim a acceptat rugămintea noastră”, a declarat Traian Stancu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor