Cresc taxele pentru locuinţe şi maşini, şi accizele

Cresc taxele pentru locuinţe şi maşini, şi accizele
Noul an nu vine cu veşti bune pentru plătitorii de taxe. Din prima zi a anului viitor românii se vor confrunta cu modificările Codului Fiscal. Cresc taxele pentru locuinţe şi maşini, accizele dar şi impozitele pentru vânzarea terenurilor.

Conform noilor prevederi cei care au apartamente mai mari de 100 de metri pătraţi vor plăti mai mult, câte 10 % în plus pentru fiecare fracţiune de suprafaţă de această dimensiune. În cazul firmelor autorităţile locale pot majora impozitul până la 4,5% din valoarea imobilului.

Cât priveşte vânzarea proprietăţilor guvernul a renunţat la impozitarea câştigului şi cere un procent fix din valoarea tranzacţiei. De acum înainte se va plăti 2% din valoarea locuinţei vândute şi nu 10 procente din diferenţa de preţ din câştigul rezultat din vânzare.

Conform noului cod fiscal dobânzile bancare şi toate celelalte instrumente de economisire şi contractele civile vor fi impozitate cu 16% Acelaşi impozit şi pentru câştigurile din piaţa de capital Aceeaşi cotă va fi plătită şi pentru dividende. Şi în cazul vehiculelor se schimbă impozitele.

Cel mai mult vor creşte în cazul autovehiculelor cu motoare puternice. Impozitul se va calcula prin înmulţirea fiecărei grupe de 200 de cmc cu o valoare cuprinsă între 10 lei noi şi 150 de lei noi în funcţie de capacitatea cilindrică. Astfel autovehiculele cu o capacitate cilindrică de până la 2000 de centimetri cubi vor fi impozitate cu 10 lei noi pentru fiecare grupă de 200 de cmc.

Cele între 2000 şi 3000centimetri cubi vor fi impozitate cu 60 de lei pentru fiecare grupă de 200 de centimetri cubi, iar cele de peste 3000 de centimetri cubi cu 150 de lei pentru fiecare grupă de 200 de centimetri cubi.
Regulament de plasare a anunturilor