Contre dure intre PNL si PSD pe tema omului din Consiliul Director al ACS Poli Timisoara

De B.A.M
Reactualizat la:
1Comentariu
Contre dure intre PNL si PSD pe tema omului din Consiliul Director al ACS Poli Timisoara
Epopeea numirii unui politician în Consiliul Director al ACS Politehnica Timişoara continuă şi devine principalul măr al discordiei între partidele componente ale defunctei USL Timiş. În timp ce preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, cere “grupării Grindeanu” să nu mai aibă pretenţia de a numi un om în Consiliul Director al echipei de fotbal, preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, spune că social-democraţii nu mai doresc un om politic în acest consiliu şi propun ca pe această funcţie să fie numit un om de fotbal.

Nicolae Robu a cerut, vineri, pe Facebook, grupării Grindeanu să renunţe la pretenţia ca social-democraţii să aibă doi reprezentanţi în Consiliul Director al ACS Poli Timişoara.

“Cer imperativ PSD Timiş şi, mai ales grupării Grindeanu, să renunţe la pretenţia ca PSD să aibă 2 reprezentanţi în Consiliul Director al ACS Poli, iar PNL şi celelalte partide să rămână fără niciunul. Pretenţia este cu atât mai deplasată cu cât, după cum este cunoscut de toata lumea, iniţiativa şi diligenţele creării acestei noi Poli îmi aparţin şi eu sunt cel ce şi-a asumat cea mai mare răspundere asupra proiectului, prin sumele angajate pentru susţinerea sa”,a afirmat Robu.

De asemenea, el a precizat că ar fi de acord să ofere postul vacant celor de la PDL Timiş, pentru ca primele trei partide ca importanţă în Timişoara să aibă un reprezentant în acest organism de conducere.

Postarea lui Robu l-a înfuriat pe preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, cel care, prin plecarea sa la Bucureşti, a vacantat postul din Consiliul Director al ACS Poli.

“Am luat act de ultimele declaraţii ale domnului primar Nicolae Robu și nu pot spune că nu m-a suprins. Neplăcut, ce-i drept, dar m-a surprins. Domnul Robu este un politician tânăr. În câţiva ani a ars etapele muncii de partid și a ajuns președinte, iar acum crede că din această postură poate emite judecăţi. Aș vrea să îl informez pe Nicolae Robu că Partidul Social Democrat funcţionează după alte reguli și că nu toate partidele se supun statutului PNL. Sau, mai exact, metehnelor peneliste. Dânsul amintește despre gruparea Grindeanu din cadrul PSD Timiș, declaraţii de la care îl rog să se abţină. Grupări există în ograda dânsului, acolo se petrec scindări, scandaluri și aripi care se desprind din coasta liberală”, a afirmat Grindeanu.

Liderul social-democrat propune ca în acest consiliu să nu mai fie numiţi politicieni, ci oameni de sport, foste glorii ale Politehnicii Timişoara.

“Atacul furibund al domnului Robu la adresa mea și a PSD Timiș nu are, ca de cele mai multe ori, substanţă și nici corespondent în realitate. Totul pornește de la jucăria electorală a domnului primar Robu, numită ACS Poli Timișoara, unde am avut un post de conducere. După plecarea mea în Parlament, postul a rămas vacant, iar acum domnul Robu încearcă să își impună un apropiat pe acea funcţie. PSD Timișoara respinge total această variantă și pe această cale doresc să îl informez pe domnul primar că nu vom vota niciun om politic pe acest post. Îi solicit domnului Robu să numească un om de fotbal, o fostă glorie a Politehnicii Timișoara. O altă variantă nu acceptăm sub nicio formă”, a mai spus Grindeanu.

El a precizat că, în trecut, PNL a încercat, cu succes, să politizeze sportul, numind mai mulţi membri de partid în funcţii de conducere la BC Timişoara.

“Astfel de manifestări ale domnului primar nu se petrec pentru prima oară. Tentativele sale, reușite până acum, de politizare a sportului au început cu echipa de baschet BC Timișoara, unde președinte este viceprimarul Dan Diaconu, care ocupă și postul de președinte al PNL Timișoara, iar în conducerea echipei se află și alţi membrii marcanţi ai Partidului Naţional Liberal. Sublim, nu? În final, aș vrea să îi mai spun odată domnului primar că nu poate să îmi ceară nimic pe un ton imperativ și că o astfel de atitudine nu îi face bine. Noi nu funcţionăm cu ultimatumuri. Se pare, însă, că acesta este modelul din PNL. Iar dacă așa este, îi recomand domnului primar să se manifeste în acest fel în cadru restrâns, și nu în spaţiul public, însă fără să folosească numele meu și al partidului din care fac parte”, concluzionează Grindeanu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor