Contracte de aproape jumatate de milion de euro pentru hrana animalelor de la Zoo Timisoara

De A.S.
7Comentarii
Contracte de aproape jumatate de milion de euro pentru hrana animalelor de la Zoo Timisoara
Fructe şi legume de peste 200.000 de euro pentru animalele de la Zoo. Societatea care adună câinii fără stăpân de pe străzile Timişoarei, împreună cu o firmă din Săcălaz, vor asigura hrana pentru animalele de la Grădina Zoologică în următorii 2 ani. În total, valoarea contractelor pentru masa animalelor de la Zoo este de circa 2.210.000 de lei, aproximativ 487.000 de euro.

Licitaţiile pentru asigurarea hranei animelelor de la Grădina Zoologică, cumpărarea şi furnizarea produselor, au fost organizate în 2013 de Primăria Timişoara, contractele fiind atribuite pe final de an.

„Sunt acorduri cadru cu contracte subsecvente, pe 2 ani sunt câte opt contracte, în funcţie de necesarul de produse, de sezon. Avem patru sezoane. În funcţie de anotimp şi hrana diferă. Una este să dai hrană vara şi alta e iarna. Trebuie să vii cu un aport de proteine pentru a compensa pierderile de energie, cu anumite suplimente de vitamine.

A fost licitaţie publică deschisă electronică. Acordul cadru nu garantează că sumele care au fost iniţial la licitaţie se vor şi cheltui, ăsta este avantajul contractelor subsecvente. La licitaţie este valoarea totală, dar acea valoare nu va fi neapărat consumată la final, depinde de ceea ce vom comanda, de necesar. Până acum am avut un contract, până la sfârşitul anului 2012. În 2013 am avut hrană din donaţii şi sponsorizări, am încheiat acorduri cu hypermarketuri pentru a beneficia de produse care urmau să expire sau aveau ambalajele deteriorate. Acum lucrurile funcţionează foarte bine din punctul meu de vedere. Avem hrană specifică în funcţie de sezon, am stabilit periodicitatea cu care va fi adusă hrana, cantităţile specifice comenzii, pentru că fiecare animal are un tain zilnic, permanent avem produse proaspete, aşa e gândit. Hrana a fost de foarte bună calitate până acum”, spune şeful Direcţiei de Mediu a municipalităţii, Adrian Bere.

Fructele şi legumele (mere, pere, portocale, banane, rodii, gutui, struguri, smochine şi curmale, morcovi, broccoli, varză, salată, cartofi şi multe altele, chiar mango, papaya şi avocado, potrivit anunţului de participare de pe site-ul primăriei) vor fi asigurate de societatea Danyflor, valoarea contractelor, pe 24 de luni, fiind de 1.000.000 de lei, adică aproximativ 220.000 de euro. Valoarea a fost estimată iniţial la circa 1.470.000 de lei, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Oficialii primăriei spun că s-au orientat în funcţie de preţurile existente pe piaţă atunci când au făcut estimările.

Tot societatea de ecarisaj va asigura produse de panificaţie şi patiserie (pâine, biscuţi, paste, fulgi de secară şi ovăz, ciocolată) pentru hrana animalelor de la Zoo – valoare 130.000 de lei, în următorii 2 ani.

O altă societate, SC Cia Metal SRL, din Beregsău Mare, comuna Săcălaz, va asigura produse animaliere (carne, brânză, ouă, miere etc.), pentru aproape 480.000 de lei (în condiţiile în care valoarea estimată iniţial era de peste 800.000 de lei), produse cerealiere şi furaje pentru animalele din colecţia Grădinii Zoologice – alte contracte, de aproape 600.000 de lei, tot pe 24 de luni.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor