Constructorul de la Lenau acuza din nou incompetenta autoritatilor: nu putem continua lucrarile!

De A. Strugariu
13Comentarii
Constructorul de la Lenau acuza din nou incompetenta autoritatilor: nu putem continua lucrarile!
© TION: Constructorul de la Lenau acuza din nou incompetenta autoritatilor: nu putem continua lucrarile!
Nicio şansă ca lucrările de reabilitare a Liceului „Nikolaus Lenau” să fie finalizate până să înceapă noul an şcolar. O spune chiar constructorul, care anunţă din nou că nu mai poate lucra din cauza greşelilor de proiectare şi dacă nu i se decontează ce a făcut până acum. „Dragi elevi, din cauza incompetenței funcționarilor din primărie, nu veți putea începe noul an școlar în Liceul Lenau”, transmite executantul, care atrage atenţia şi asupra faptului că există riscul să se piardă banii europeni pe acest proiect.

Constructorul care se ocupă sau ar trebui să se ocupe de reabilitarea Liceului „Nikolaus Lenau” a sistat lucrările la şcoală înainte de Paşti, acuzând incompetenţa funcţionarilor din Primăria Timişoara şi grave greşeli de proiectare.

Executantul, firma mehedinţeană Kasdum-GF, a reclamat diverse probleme: că i s-a sugerat să cumpere parchet de la un anumit furnizor, n-a făcut asta pentru că produsul nu corespundea, a pus un alt tip de parchet, care trebuia rașchetat și paluxat, iar autorităţile refuză să-i deconteze lucrarea pe motiv că nu corespunde caietului de sarcini, că a fost nevoie să se refacă integral tavanele, care s-au prăbuşit, şi nici pentru asta nu şi-a primit banii, că noul lift proiectat nu ajunge până la etajul II, etc.

Reprezentanţii societăţii au purtat discuţii peste discuţii cu oficialii municipalităţii, toată lumea fiind de acord că proiectul iniţial trebuie modificat. S-a fixat şi un termen pentru depunerea proiectului revizuit, dar executantul reclamă faptul că nu s-a respectat termenul.

„Se pare că toate discuțiile referitoare la acest prestigios liceu, purtate la cel mai înalt nivel (cu primarul ales Nicolae Robu), sunt sterile și fără sens (…) În data de 8.04.2015 am stabilit cu primarul că cel târziu în 25 aprilie va fi depus proiectul tehnic revizuit la ADR Vest, pentru a putea continua lucrările și pentru a le deconta pe cele executate, în baza dispozițiilor de șantier emise de proiectant (tavane, gips carton, structură HPL și multe altele despre care v-am informat cu obiectivitate). Din păcate, tot la acea întâlnire am făcut un pariu simbolic cu domnul Robu, că personalul de specialitate (…) nu va fi capabil să depună la ADR proiectul revizuit. Astăzi, 28.04.2015, ora 13:45, am constatat că nu este depus acest proiect și din păcate nu putem continua lucrările și este EXCLUSĂ finalizarea proiectului până la 15 septembrie 2015”, a anunţat, marţi, administratorul firmei, Ludovic Kasler.

Mai mult, acesta atrage atenţia că există riscul să se piardă finanţarea europeană.

„Din păcate, dragi elevi, din cauza incompetenței funcționarilor din primărie, nu veți putea începe noul an școlar în Liceul Lenau. Este dureros ce se întâmplă, dar dacă primarul dumneavoastră nu se trezește, nu doar că nu se vor termina lucrările până pe 15.09.2015, ci există și posibilitatea de A SE PIERDE FINANȚAREA în totalitate”, mai spune Kasler, care crede că Robu este influenţat negativ de subordonaţii săi care răspund de această lucrare.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu declara zilele trecute că proiectul revizuit a fost predat.

„La Lenau este în regulă, proiectul complet s-a predat, cu întârzieri, însă proiectantul… cu parchetul încă sunt divergenţe de opinii. Nu este exclus să se ajungă în instanţă. Noi nu îl putem deconta în orice caz, nu avem cum să decontăm operaţiuni suplimentare. Cred că este mai raţională varianta ca firma să suporte operaţiunea de raşchetare şi paluxare. Dacă nu, va trebui să mergem în instanţă, dar nu cred că se va ajunge acolo”, afirma Robu, care lăuda totuşi executantul pentru mobilizarea de care a dat dovadă.

Rămâne de văzut cum şi când vor fi soluţionate divergenţele de la Lenau.

Alte articole pe aceeași temă:

Problemele cu renovarea Liceului Lenau continua: s-au prabusit tavanele, iar liftul nu ajunge la etajul II!

Constructorul de la Lenau a oprit lucrarile: acuza incompetenta functionarilor din primarie!13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor