Constructim face noul campus școlar Lenau din zona Oituz. Contract de 12 milioane de euro

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Constructim face noul campus școlar Lenau din zona Oituz. Contract de 12 milioane de euro
Constructim, Dinu Instal, Ila Vorhaben și Alex-Dia Construct vor ridica noul campus școlar pentru Liceul Nikolaus Lenau, pe strada Popa Șapcă, în baza unui contract de peste 12 milioane de euro. Lucrările vor începe în curând și ar trebui să fie gata în doi ani.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat, vineri, contractul pentru construirea corpului 2 al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau pentru Școala Gimnazială Nikolaus Lenau, care va fi ridicat pe str. Popa Șapcă nr. 5. Licitația municipalității a fost câștigată de o asociere de firme, toate din Timișoara: Constructim – lider, Dinu Instal, Ila Vorhaben și Alex-Dia Construct.

Cele patru firme trebuie să înceapă, imediat după emiterea ordinului de începere a lucrărilor, care se emite în 15 zile de la semnarea contractului și constituirea garanției de bună execuție, să construiască corpul 2 al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau pentru școala gimnazială cu același nume, pe str. Popa Șapcă nr. 5. Valoarea contractului este uriașă, se ridică la aproape 60 de milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 12,5 milioane de euro, iar valabilitatea acestuia este de 24 de luni. Practic, în doi ar trebui să fie gata șantierul de pe str. Popa Șapcă.

Primăria a lansat în februarie licitația pentru construirea campusului școlar Lenau, la patru ani de la finalizarea proiectului tehnic. Lucrările erau estimate la 13 milioane de euro, sumă care urma să fie luată din bugetul local, și se pare că în urma licitației nu a scăzut cu mult valoarea contractului.

Cele patru firme vor trebui să realizeze absolut tot: structura de rezistență, alimentarea cu energie electrică, alimentarea cu fibră optică, racordarea la rețeaua de canalizare, alimentarea cu gaze naturale, racordurile rutiere, instalațiile electrice, instalațiile sanitare și PSI, dar și alte lucrări de acest tip. Vorbim în total despre patru corpuri de clădire.

Despre proiectul prezentat încă din 2014, reprezentanții primăriei spuneau că noul campus Oituz va fi amenajat pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Inițial era vorba despre două corpuri noi, dar numărul lor a crescut la patru și, totodată, a crescut și valoarea investiției, estimată în 2015 la peste 65 de milioane de lei.

Se propun patru noi clădiri – Corpul A (D+P+3E+4E retras), Corpul B (D+P+3E), Corpul C (P+3E) și Corpul D (D+P. înalt), o suprafață construită desfășurată de 11.931,10 mp. Practic, aproape că a fost dublată capacitatea, ajungându-se la 50 de săli de clasă și alte spații complementare.

Primăria Timişoara are drept de superficie pe un teren de 4.505 mp, proprietate a Universității de Vest, în campusul din zona Oituz.

Articole pe aceeași temă:

Undă verde pentru campusul Lenau de 13 mil. de euro și noile străzi din zona Oituz. Se caută constructori4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor